AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık kimdir?

AK Parti'nin Ankara Akyurt Belediye Başkan Adayı olarak ismi geçen Hilal Ayık kimdir? İşte detaylar...

AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Hilal Ayık kimdir?

31 Mart Yerel seçimleri öncesinde partilerin başkan adayları belli olmaya devam ediyor. AK Parti geçtiğimiz günlerde açıkladığı İstanbul adayları sonrasında bugün yapılan törenle Ankara adaylarını açıkladı. Akyurt ilçesinde Belediye başkan Adayı Hilal Ayık oldu. Peki Hilal Ayık Kimdir? İşte bütün ayrıntılar.

Akyurt’ta aday adaylığı için 11 kişinin başvuru yaptığı öğrenilirken Hilal Ayık’ın aday adaylığı başvurusu yapmadığı belirtildi. Ayık’ın ayrıca 24 Ekim’de vefat eden Akyurt AK Parti Meclis üyesi ilhan Şener’in yerine Meclis üyesi olarak seçildiği ve aynı zamanda Şener’den boşalan komisyon üyeliğine de Ayık’ın getirildiği gelen bilgiler arasında.

Hilal Ayık kimdir?

1987 yılında Ankara’da doğmuştur. Bilgisayar mühendisidir. Lisans derecesini 2010 yıllında Bilkent Üniversitesinden mezun olarak almıştır. Yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde tamamlayarak 2013 yılında mezun olmuştur. Halen Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

2012 yılında ASOS (Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi) projesinde yer alarak çalışma hayatına başlamıştır. Sonrasında Başbakanlık himayesinde yürütülen, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum Projesinde görev almıştır. 2014 yılı itibariyle bilişim sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesidir. 2013 yılında AK Parti’de siyasi faaliyetlerine başlamıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilmiştir. 2014 ve 2016 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2016 ve 2018 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapmıştır. 04.08.2018 tarihinde yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi