Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

Adnan Oktar örgütüne düzenlenen operasyonda yıllar önce kanser hastası olduğu için kan bağışı kampanyası yapan doktor Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında merak ediliyor.

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

Harun Yahya olarak da tanınan Adnan Oktar örgütüne baskın yapıldı. Operasyonda Adnan Oktar, Kedicikler ve müritleri gözaltına alındı. Adnan Oktar'ın A takımı içinde yer alan Tarkan Yavaş'ın da arandığı oeprasyonda bir zamanlar tüm Türkiye'nin kan bağışı kampanyasından tanıdığı doktor Oktar Babuna da yakalandı. Oktar Babuna kimdir nerelidir kaç yaşında merak ediliyor. İşte Adnan Oktar operasyonu ve Oktar Babuna... 

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

OKTAR BABUNA KİMDİR NERELİDİR?

Oktar Babuna (d. 1962), adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınır. TGRT'de yaratılışçı belgesel ve programlar sunduğu zamanlardan ve Harun Yahya belgeselleriyle tanınan Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna'nın oğludur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Babuna jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek Amerika'ya gitti (Haziran 1988). 1994'te Türkiye'ye döndü. 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden de istifa etti. Özel Alman Lisesi'nden, devamında ise İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

"Oktar Babuna Kampanyasında Belgeler: Genişletilmiş 2. baskı" başlığıyla Harun Yahya yayınlarının basıldığı "Vural Yayıncılık" imzasıyla basına dağıtılan kitapçık kampanyadaki Adnan Oktar kuşkularını güçlendirmiştir. Oktar Babuna, Adnan Oktar aleyhine açtıkları davada, anne ve babasının Sabetaycı olduğunu ileri süren ifadeler vermiş, bu konuyla ilgili olarak basında yer almıştır.

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

ABD'de beyin cerrahisi üzerine ihtisas yaparken kan kanserine yakalanan ünlü jinekolog Cevat Babuna'nın oğlu Oktar Babuna, ilk olarak Mart 1999'da gazetelere kendisine uygun ilik bulmak için verdiği ilanla adını duyurdu. Babuna, test sonuçlarında kendisine uygun iliğe sahip olan kişiye 10 milyar lira ödül vereceğini belirtti. 

Yugoslav göçmeni olan ve kendisine uygun iliğin bulunma şansı 50 binde bir olan Babuna için Türkiye seferber oldu. Tüm Türkiye'de konuşulmaya başlayan Babuna, kendisi için yapılan kampanyaların aslında tüm Türk halkı için yapıldığını ve bu kampanyalar sonucunda elde edilecek verilerle Türkiye'nin ilik bankasının kurulabileceğini açıkladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen ve sanatçılardan siyasetçilere 8 bin 500 kişinin katıldığı kan verme organizasyonuyla Babuna kampanyası doruk noktasına ulaştı. 

Bu süreçte Babuna için defalarca uygun ilik bulunduğu haberleri ortaya atıldı. Ancak Babuna, bu iliklerin altıda altı uyumlu olmadığını öne sürdü. Kampanya çerçevesinde toplanan kan örnekleri ise Almanya ve Amerika'daki laboratuvarlara incelenmek üzere gönderildi. 

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

İlk tepki Bakanlıktan

Babuna için düzenlenen kampanyalara ilk tepkiyi Sağlık Bakanı Osman Durmuş verdi. Toplanan 40 bin kan örneğine el konacağını ve kemik iliği bankasında toplanacağını söyleyen Durmuş, Babuna gönüllülerinin ellerindeki test sonuçlarını vermediklerini ve toplanan örneklerin bulunduğu laboratuvarları açıklamak istemediklerini belirtti. Durmuş, "Devlet olarak bu örnekleri, milli servetimiz ve geleceğimiz umudu olarak devletin arşivlerine alacağız" açıklamasında bulundu. 

Sağlık eski Bakanı Mustafa Güven Karahan da Babuna kampanyasında birçok soru işareti olduğunu ifade ederek, "Bu kampanyanın arkasında ya Balkan ya Anadolu kökenli ünlü bir bilim adamı ya da Girit kökenli bir zengin var" dedi. 

Devlet düzeyinde bu iki açıklamanın ardından kampanyayla ilgili kamuoyunda tartışma başladı. Kampanyanın hesaplarını basına açıklayan Babuna, bu hesapların yeminli mali müşavirlerce denetleneceğini belirtti. Kampanyayla ilgili 30 Haziran 1999'da toplanan etik kurul ise "Yasal ve etik değil" diye nitelendirdikleri kampanya hakkında savcıların işlem başlatması gerektiği görüşünde birleşti ve yurtdışına gönderilen kanların geri istenmesine karar verdi. 

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

İçişleri Bakanlığı el koydu 

İçişleri Bakanlığı ise İstanbul Valiliği'ne gönderdiği yazıda, basında ve kamuoyunda yer alan Babuna olayıyla ilgili iddiaların "acil" olarak araştırılması ve yasaya aykırılık halinde gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. Babuna ise yaptığı açıklamada, sakıncalı bulunan kampanyayla ilgili, "Devlet ne derse o olur. Biz sadece hizmet ürettik. Kampanyayı yapan devlet. Devlet yaptığı bir kampanyayı durdurmuş oldu" dedi. 

İstanbul Valiliği'nin Babuna kampanyasını araştırmasının ardından Temmuz 1999'da "irticai grup" şüphesi ve "organize suç" boyutunu da içeren bir soruşturma başlatıldı. Banka hesapları da incelemeye alındı. Babuna ise ortaya atılan olumsuz iddialarında bulunanların devlet içindeki çeteler olduğunu iddia etti. Söz konusu çeteleri kitap yazıp açıklayacağını söyleyen Babuna, yurtdışındaki laboratuvarlara ödemeyi taahhüt ettiği kan tahlili ücreti olan 2 trilyon lira için ise "Kapıma dayanırlarsa öderim" diye konuştu. 

Adnan Oktar müridi Oktar Babuna kimdir nereli kaç yaşında? Kan bağışı kampanyasıyla tanınıyordu, yakalandı

Amerika'dan iyileşmiş döndü 

Başlatılan soruşturma kapsamında Oktar Babuna ve ailesi, emniyette birçok kez ifade verdi. Amerika'da tedavi gördüğü M. D. Anderson Hastanesi'ne kontrole giden Babuna, 25 Eylül 1999'da sapasağlam Türkiye'ye döndü. Yapılan kontrollerde kemik iliğinin tamamen temizlendiğinin belirlendiğini söyleyen Babuna, "Doktorlar bunun mucize olduğunu söylüyor. İyi durumdayım" dedi. 

Babuna'nın adı en son Adnan Hocacı olduğu yönündeki iddialarla gündeme geldi. Verdiği demeçlerde Adnan Oktar'dan etkilendiğini açıklayan Babuna'nın iki kızkardeşinin de Adnan Hoca'nın müridi olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler