Yağmur sel oldu, sokaklar göle döndü

Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'nde sağanak yağmur sele neden oldu. Cadde ve sokaklar göle döndü, birçok ev ve işyerini su bastı.

Yağmur sel oldu, sokaklar göle döndü

Kastamonu'nun sahil ilçelerinden 2 bin 600 nüfuslu Çatalzeytin'de dün gece başlayan ve etkisini sürdüren yağmur, yaşamı felç etti.


Metrekareye 72 kilogram yağışın düştüğü ilçede merkezden geçen Kurudere taştı, rögar kapakları tıkandı. Cadde ve sokaklar suyla kaplandı, ulaşım durdu. Birçok ev ve işyerini su bastı. Belediye ekipleri suyu tahliye etmek ve yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Yağmur nedeniyle Çatalzeytin ile Abana ilçeleri arasındaki yolun Ginolu mevkisinde heyelan da meydana geldi. Toprak kayması ile birlikte yol ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

BELEDİYE BAŞKANI: FELAKETİ YAŞADIK

Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, Çatalzeytin- Kastamonu yolundaki su kanallarının dereye verilmesinin felaketi getirdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"İlçe merkezi bu yolun altında kalıyor. Yolun kenarında biriken sular şarampol dediğimiz kanallar ile dereye, ilçeye verildiği için felaketi yaşadık. Daha önce iligili kurumları uyardım ama tedbir almadılar. Dere 1.5 metre kadar yükseldi, taştı. Aşırı da yağış var. Sahil yolu kapalı. Ekiplerimiz çalışıyor. Su akıyor şu anda. Can kaybımız yok çok şükür. Ancak hasar büyük. 1986 yılındaki selin aynısı tekrar yaşadık."

Yağmur sel oldu, sokaklar göle döndü
Yağmur sel oldu, sokaklar göle döndü



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler