İranlı turistler bisikletle Türkiye'yi dolaşıyor

İran'dan bisikletleriyle gelen turistlere, Türk iş adamı rehberlik yapıyor

İranlı turistler bisikletle Türkiye'yi dolaşıyor

İranlı iki turist, Türk iş adamının rehberliğinde bisikletle Türkiye'yi dolaşıyor.


İranlı Muhammet İbrahim Razzahi (28) ve Muhammet Tevekkeli'ye (28), bisiklet yolculukları sırasında Trabzon'da tanıştıkları Antalyalı iş adamı Ali Açıkgöz rehberlik yapıyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaşan gruptan Açıkgöz yaptığı açıklamada, Türkiye'yi dolaşmak için bisikletle Manavgat'tan yola çıktığını söyledi. 

Trabzon'da karşılaştığı Razzahi ve Tevekkeli'ye Türkiye'yi tanıtmak için birlikte pedal çevirmeyi teklif ettiğini anlatan Açıkgöz, ülkelerinden bisikletle gelen turistlerin de bunu kabul ettiğini dile getirdi.

Açıkgöz, daha önce Hindistan, Çin ve Avrupa ülkelerini de bisikletle gezdiğini kaydetti.

Muhammet İbrahim Razzahi ise İran'ın Kerman şehrinde spor öğretmeni olduğunu belirtti.

İnşaat mühendisi arkadaşı Tevekkeli ile Ermenistan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıklarını anlatan Razzahi, Trabzon, Samsun, Sinop sahil yolunu takip edip Hanönü'ne kadar 15 günde geldiklerini bildirdi.

Ilgaz, Gerede, Bolu, Kocaeli yolunu izleyerek önce İstanbul'a, oradan da Ege sahillerini gezip Manavgat'a gideceklerini ifade eden Razzahi, Antalya'dan İran'a bisikletle döneceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler