Levent Tan

Levent Tan

Kartal'ın satışı!

Tarih 10 Aralık 2016...

KTÜ'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin dışında bardaktan boşalırcasına yağan bir yağmur, içinde ise sis, pus ve fırtına var!

Kongreye gelen herkesin gerginliği yüzünden, Trabzonspor yönetiminin tedirginliği ise gözlerinden okunuyor. Kapıda, ücretsiz gazete dağıtımı var... Mehmet Ali Yılmaz'ın o dönem sahibi olduğu Türksesi Gazetesi ''8. MADDE GEÇMEZ!'' manşetiyle salondaki herkesin önünde.

Kulislerden yankılananlardan anlıyoruz ki katılanlarının çoğunun fikri Kartal'daki arazinin satılmamasından yana... Öyle ki; maddenin kongre gündemine girmemesi, konuşulmaması, tartışılmaması ve oylanmaması yönünde bile büyük bir talep var.

Muharrem Usta ve yönetimi ise ısrarla ''Trabzonspor'un kurtuluşu'' argümanıyla satış yetkisi istiyor.

***

Uzunca bir tartışmadan sonra belirlenen gündem maddeleri divan tarafından yüzlerce delegeye okunuyor... Bağırtı, gürültü, ''geçti''- ''geçmedi'' tartışmaları arasında kongre başlıyor.

Saatler süren konuşmalar, sert eleştiriler, naif ikna çabaları ve ağır itirazların ardından nihayet öğleden sonra sıra 8. Madde'ye geliyor.

Salonda tansiyon zirvede...

Madde okunuyor, oylanıyor.

Ret!

Yönetim ''Revize edelim'' diyor...

Kongre divanı ''Madde revize edilsin mi?'' diye Genel Kurul delegelerine soruyor...

Yine ret!

Ardından Divan ''Biraz karışık oldu... Oylamayı anlayamadık.'' diyerek revize oylamasını hiçe sayıp, yönetimden 8. maddenin yenilenmesini istiyor.

Yine tartışmalar, bağırtılar...

Muharrem Usta kürsüye gelerek ''Satma yetkisinden vazgeçiyorum. Sadece satın alma ve proje geliştirme olarak izin istiyorum.'' deyip revize maddeyi nihai hale getiriyor.

Bu şekilde düzeltilen 8. madde "devir, mülkiyet değişikliği, kiralama ve benzeri her türlü işlemin yapılması.'' metni olmaksızın oy çokluğuyla kabul ediliyor.

***
Yaklaşık 15 gün sonra Trabzonspor tarihine geçecek bir skandal ortaya çıkıyor.

Trabzonspor Kulübü tarafından düzenlenen kongre tutanağında 8. madde görüşmeleri, tartışmalar ve oylamanın gerçeğe aykırı olarak yazıldığı öğreniliyor.

Divanda katip üye olarak görev yapanlar tutanağı imzalamak için tesislere gittiğinde 8. maddenin ''KARTAL'IN SATIN ALINMASI, PROJE GELİŞTİRİLMESİ, TAKAS VE HİBE EDİLMESİ, KİRALAMA VE BENZERİ HER TÜRLÜ İŞLEM İÇİN YÖNETİM KURULU’NA YETKİ VERİLMESİ'' olarak kayda geçtiğini ve oy birliğiyle kabul edildiği şeklinde tutanaklaştırıldığı anlıyor.

Camiada derin bir sarsıntı yaşanıyor!

Hemen ''Bir yanlışlık olmuş (!)'' denerek düzeltiliyor...

Oy birliği ibaresi kaldırılarak oy çokluğu yazılıyor, "proje geliştirme" ile "takas ve hibe ve benzeri her türlü işlem yetkisi" ise tutanaktan tamamen çıkartılıyor.

***

Bu anlattıklarımızın üzerinden 20 yıl değil, sadece 1 yıl geçti!

Ve geçtiğimiz hafta yapılan Genel Kurul'da Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta sanki bunlar hiç yaşanmamış, unutulmuş gibi kürsüye gelerek Kartal'daki arazinin satıldığını açıkladı.

OPET'le mahkemelik olduklarını, mahkemeyi OPET'in kazandığını, ödeme yapmak yerine anlaşarak araziyi satın alıp kendilerine sattıklarını söyledi.

''Hadi alkışlayalım'' dedi ve kürsüden indi.

Gazeteciler ''Müjde'' diye yazdı, insanlar ''70 milyonluk yükten kurtulduk'' diye sevindi...

Üç, beş kişi haricinde hiç kimse ''Yahu nasıl olur, nasıl satılır?'' diye sormadı...

Hayat normal akışında devam ediyor!

Faydalıdır, faydasızdır... Trabzonspor'un yararınadır veya değildir. Bu ayrı bir tartışma konusu.

Trabzonspor Başkanı Genel Kurulun aksine, kendini Genel Kurul'dan ve delegelerden üstün görerek karar aldı... Kişi, kurum, kavram veya kanun dinlemeden satış yaptı... Bu ahvale, bir de Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı ve Enerji Bakanı'nı da ''Çok yardımları oldu, teşekkür ederim'' diyerek dahil etti.

Ne diyelim... Demek ki artık Trabzonspor böyle yönetiliyor!

Söyleyecek bir şey yok...

Hayırlı işler, iyi yıllar herkese.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR