Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Kardeşlik köprüleri yıkılmaz!

28 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen organizasyon hayatım boyunca unutmayacağım geleceğe bırakacağım en büyük miras olarak tarihe geçti.

10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde hain bir saldırı sonrası hayatını kaybeden Trabzonlu şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalini gerçekleştirme noktasında içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun desteği ile başlatılan proje kapsamında aralarında ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerin de olduğu 150 kişilik kafile Mardin’den Trabzon’a geldi.

Projeye başından beri destek verip büyük katkı sağlayan sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a,Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Trabzonspor’a ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Mardin kanadında Valimiz Mustafa Yaman’a büyük emekleri olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve yönetimine kalbi gönlü her zaman bizimle olan Mehmet Şerif Öter başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.



Maneviyatı kelimelerle anlatılmayacak kadar büyük böylesine değerli bir projenin parçası olmak bana büyük bir gurur ve onur verdi.

3 gün boyunca Trabzon’da misafirimiz olan Mardin heyetinden ayrılmak gerçekten çok zor oldu.

Öğrencilerimize-öğretmenlerimize-halk oyunları ekibine hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.

12 saatlik karayolu ile gerçekleşen yolculuk ve buradaki yoğun program ve tekrar dönüş onları bir hayli yordu ama hiçbiri bundan zerre kadar şikayetçi olmadı.

Hele öğrenci kardeşlerimizin gösterdiği duyarlılık ve samimiyet görülmeye değerdi.

Gemi turu ile denize açılan, Uzungöl’ü gezen, şehir merkezinde tarihi-kültürel mekanları ziyaret eden, meydanda halay çeken, Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını izleyen kafile dolu-dolu bir 3 gün yaşadılar.

Şehit kaymakamız Muhammet Safitürk’ün eşi Ayşegül hanım,4 yaşındaki oğlu Asım Eren ve babası Asım amcanın da Trabzon’a gelerek yanımızda yer alması bizi ayrıca onurlandırdı.

Kardeşlik köprüleri yıkılmaz!


Aynı coğrafyada yaşayan fakat bir-türlü önyargılarımızı kıramadığımız için bir-birimizi yeterince anlamadığımız, ziyaret edemediğimiz gerçeğinden yola çıkarsak bu tür projelerin ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi anlarız.

Şehit kaymakamımızın Trabzon’a çocukları getirip gezdirme hayali işte bu yüzden çok anlamlı ve değerliydi.

Görev yaptığı sıra içinde halkın büyük sevgisini kazanan rahmetli şehit kaymakamın hayali kardeşlik üzerine kuruluydu.

Bize düşen bu köprüye omuz vermek ve sahip çıkmaktır.

Şahsen bu yolda canımla-başımla bu yolda BEN bütün benliğimle varım.

Her zamanda olmaya devam edeceğim.

İnşallah bu noktada önümüz kesilmez gerekli destek ve sahiplenmeyi hep beraber görürüz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR