Haber61

Haber61

Karadeniz kulüplerine; Lütfen...

Ekonomiye girmeyeceğim, bölgemizin hali ortada. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ekonomiden bağımsız gibi görünse de sporda iç karartıcı bir durum var. Trabzonspor dışında bölgenin ikinci bir kulübü olamamış maalesef. İstanbul"un (Marmara) 3, bazen 4, Ankara"nın  ( Orta Anadolu) 3, Kayseri ve Konya ile 5 kulüple temsil edildiği futbolumuzu Kocaeli"nden Artvin"e sadece Trabzonspor temsil ediyor.

 

Bu durum hiç kimsenin kafasında nasıl şimşekler çaktırmıyor merak ediyorum. Futbol eskisi gibi bir lokma bir hırka uğruna oynanmıyor. Bakın Sivasspor"a. Başarılılar, para kazanıyorlar. Kulüp kazanıyor. Kent kazanıyor. Reklamın bedelini ölçebilir misiniz?

 

Neredesin Samsun, Ordu, Giresun, ya Rize..!

 

Anlamıyorum, dünyanın en değerli ürünü fındık. Yüzde 80"i ihraç ürün. Fiskobirlik diye marka bir kurumumuz var ama bu kurumu arkamıza alıp Süper lige bir kulüp gönderemiyoruz. Ne acı?

 

Hadi Rizeli işadamları Rizespor"dan vazgeçti diyelim. ÇAYKUR gibi dev bir firma arkanda ey Rizespor. Senelerdir arkanda. Tek bir başarı da gelmez mi senden? Senelerdir süren sponsorluğun anlamı bu mu?

 

ÇAYKUR arkanda olmaz, ekonomik sorunların olur anlarız. O da olmadığına göre bu başarısızlığın bir açıklaması olmalı.

 

Hangi sponsor sürekli başarısız olan kulüplerin arkasında duruyor? Durmazlar uzun süre, bırakırlar. Milli Takım"ı bile bırakmadılar mı?

 

Ben Rizeli olsam herhalde koyu bir Rizesporlu olurdum. Ben Ordulu, Giresunlu olsam herhalde ne pahasına olsun fındığı süper lige taşırdım. Ankara"dan üç, İstanbul"dan dört kulübün futbol pastasını -yani parayı- paylaştığı ortamda yerimde duramazdım.  

 

Orduluyum, Rizeliyim diyerek İstanbul"da hava atmakla olmuyor, yürümüyor bu işler. Yerel televizyonlara, radyolara çıkıp ahkam kesmekle de olmuyor. Biraz kendinize gelin lütfen.

 

Kendinize gelmeniz için Trabzonspor"a bir şey düşüyorsa o da üzerine düşeni yapsın. İsteyin bakalım. Vermiyor mu? Futbolcu mu istiyorsunuz, akıl mı istiyorsunuz. Diyaloga geçin. Ne zararı var eliniz uzatsanız!

 

Trabzonspor"dan faydalanmayan Anadolu kulübü kaldı mı? Bırakın Anadolu"yu, Rusya"dan Almanya"ya, Hollanda"ya her yere oyuncu gönderdi. Dünya Trabzonspor"dan haberdar oldu da bizimkiler haberdar olamadı.

 

Trabzonspor"dan daha efektif mi faydalanacaksınız yoksa düştüğünüz yerden mi kalkacaksınız bilmiyorum ama Karadenizli genlerinize ihanet etmeyin lütfen.

Lütfen...

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR