Köylülerin çöplük isyanı! Karayolunu kapattılar

Köy halkı, çöplük için D-755 yolunu 2 saat kapattı

Köylülerin çöplük isyanı! Karayolunu kapattılar

Karabük'ün merkeze bağlı Aşağı Kızılcaören Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki çöplüğün kaldırılmasını isteyen köylüler, D-755 Karayolu'nun Karabük yönünü ulaşıma kapattı. Yolda uzun konvoyu oluşurnken araçlarında fenalaşan 2 hamile kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Köylüler, Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin çöplüğün kaldırılacağı sözünü vermesi üzerine 2 saat süren eylemi bitirdi.

Aşağı Kızılcaören Köyü sakinleri, dün saat 23.00 sıralarında Karabük ile Ankara ve İstanbul arasında ulaşımın sağlandığı D-755 Karayolu'nun Asit Köprüsü üzerinde toplanarak yolun Karabük yönünü ulaşıma kapattı. Köylüler, yıllardan bu yana kaldırılmasını istedikleri köye 1 kilometre uzaklıktaki belediye çöplüğünde 2 günden bu yana devam eden yangın nedeniyle dışarı çıkamaz duruma geldiklerini, köyün üzerine duman çöktüğünü söyledi. Kadınların çoğunlukta olduğu köylüler, 'Vali gelecek bu dumanı çekecek’ sloganı atarak Karabük Valisi Kemal Çeber'in gelmesini istedi.

Köylülerin çöplük isyanı! Karayolunu kapattılar

KONVOYDAKİ 2 HAMİLE KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, köylüleri ikna etmeye çalıştı. Ancak, köylüler yolu açmadı. Bu sırada yolda uzun araç konvoyu oluştu. Konvoyda araçlarında fenalaşan 2 hamile kadın için ambulans istendi. Gelen 112 Acil ekipleri, hamile kadınlara ambulanslarda ilk müdahaleyi yapıp Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Kadınların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Rafet Vergili, çöplüğü kaldıracaklarını açıklarken şöyle dedi:

"Organize Sanayi Bölgesi alanında yeni yer bulduk. Çöpler orada işlenecek ve elektrik üretilecek. Ben size burada bir tek bunun sözünü veririm. Benim sözüme itibar etmezseniz 10 sene daha bu çöplüğü kimse kaldıramaz. Benim başkanlık dönemim bitmeden bu çöplük buradan kalkacak, bunun sözünü veriyorum."

Köylüler, bunun üzerine yaklaşık 2 saat süren eylemi bitirerek yolu tekrar ulaşıma açtı.

Köylülerin çöplük isyanı! Karayolunu kapattılar
Köylülerin çöplük isyanı! Karayolunu kapattılar




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler