Kapatıcının Çizgilere Dolmaması için Ne Yapmalısın?

Göz altı morlukları, yorgun görünüme neden olan ve gizlemek için epey bir mesai harcadığımız cilt problemlerinden. Neyse ki en iyi kapatıcılar sayesinde, göz altı morluklarını tamamen gizleyebiliyoruz.

Kapatıcının Çizgilere Dolmaması için Ne Yapmalısın?

Göz altı morluklarını gizlerken, kapatıcının çizgilere dolmaması için ne yapman gerektiğini anlatıyoruz!

Fakat kapatıcı kullanırken, çizgilere dolması gibi bir durumla da karşılaşabiliyoruz. Peki kapatıcının çizgilere dolmaması için ne yapabilirsin? Kusursuz göz altları için bildiğimiz bütün makyaj hilelerini anlatıyoruz!

1. Göz çevreni nemlendir

Kapatıcı uygulamadan önce dikkat etmen en önemli nokta, göz çevreni iyi bir şekilde nemlendirmek. Göz çevresindeki ince çizgilerin en önemli sebebi nemsizlik. Göz çevreni iyi bir şekilde nemlendirdiğinde, çok daha pürüzsüz bir sonuç elde edeceksin.

kapatici1.jpg

2. Kapatıcıyı pişir

“Baking yöntemi”ni hatırlıyor musun? Makyajı pişirmek, çok daha pürüzsüz ve kalıcı bir sonuç elde etmene yardımcı olacak. Kapatıcı uyguladıktan sonra hemen dağıtmak yerine 1-2 dakika daha bekleyip öyle dağıtabilirsin. Böylece çok likit yapıdaki kapatıcının formülü, cildinin ısısıyla çok daha iyi bir şekilde dağılacak ve göz altlarına yerleşecek.

3. Nemlendirme etkisi olan bir kapatıcı kullan

Kapatıcıyı uyguladıktan sonra hemen çizgilere dolmasa bile, gün içerisinde cildin kuruyabilir ve kapatıcın çizgilere dolabilir. Bunun için nemlendirme etkisi olan kapatıcılar tercih ederek göz çevrenin uzun süre nemli kalmasını sağlayabilirsin.

4. Transparan pudra ile sabitle

Eğer işini garantiye almak istiyorsan, kapatıcını güzel bir şekilde dağıttıktan sonra, ince bir transparan pudra ile sabitleyebilirsin. Kapatıcıyı uyguladıktan sonra mümkün olduğunca minimum mimik yapar ve hemen transparan pudra uygularsan, çizgilere dolma ihtimalini en aza indirmiş olursun. Pudrayı tampon hareketlerle uygulamayı unutma

kapatici4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler