Erol Önsel

Erol Önsel

Kalite farkı

Üç gün önce Anadolu Efes’le çok zor bir Euroleague karşılaşması oynayan Darüşşafaka Doğuş, Scottie Wilbekin ve Birkan Batuk gibi oyuncularından yoksun olarak geldiği Trabzon’dan rahat bir galibiyet alarak evine döndü. Karşılaşmanın ilk yarısına mağlubiyeti kabullenmiş bir görüntüyle başlayan Trabzonspor Medicalpark, rakibin de kendisine ayak uydurmasıyla salondaki taraftarlara ilk iki periyotta antrenman maçı karakterinde bir oyun izletti. Öylesine rahat bir ilk yarı izledik ki, rakip potamıza 49 sayı atmasına rağmen, koca devrede sadece 3 faul alarak soyunma odasına girdik. Dwight Hardy takımı ateşleyecek tek oyuncu olması fakat ilk yarıyı 5 sayıyla tamamlaması nedeniyle 16 sayı fark geride bitirilmiş iki periyot izledik. Erol Can Çinko oyunun hemen başında attığı peş peşe üç sayılık atışlarla takımı ayakta tutmaya çalıştıysa da savunma denilen gerçeği ve sadece atmakla kazanılmayacağını unuttuğumuz için bu sonuç zaten kaçınılmazdı. Yine boyalı alanı kullanma görevini sadece Julian Wright’ın verdiğimiz için tek alternatif olarak hızlı hücumlar ve dış atışlara kalmamız da sonucun diğer faktörleri oldu. Eğer Darüşşafaka Doğuş gibi oyuncu rotasyonu ve katkısı böylesine geniş bir takıma karşı tempoyu yükselterek oynarsanız bunun dışında bir durumla karşılaşamazsınız.

İkinci yarıda savunma direncini yükselterek, biraz daha mantıklı hücum ederek ve Kadji’nin 2.08 lik boyuyla, boyalı alanı kullanması gerektiğini hatırlayarak oynayınca, ilk yarıdaki uykusuna devam eden Darüşşafaka karşısında üçüncü periyodu 27-14 lük bir skorla önde kapattık. Biri Kenneth Kadji’ye her karşılaşmada ikinci yarıdaki oyun karakteriyle oynaması halinde hem kendine hem de takımına çok daha yararlı olacağını anlatmalı. Özelikle pick’n rolleri her pozisyonda değişmeli savunan Darüşşafaka gibi takımlarda içeri devrildiğinde sürekli uzuna kısa kalacağını ve bu avantajı kullandığı zaman oyunda ne gibi değişiklikler olabileceğini ikna ederek kabullendirmeli. Zira bu şekilde oynamadığı için ilk yarıyı sıfır rebond, sıfır sayıyla tamamlarken, ikinci yarıda oynaması gerektiği gibi oynadığından maçı 7 rebound, 16 sayıyla bitirdi. Dwight Hardy yi,ne ikinci yarıda daha fazla sorumluluk aldığından takıma da daha faydalı bir görüntü çizdi. Fakat dördüncü periyotta fark sanırım 6’ya inmişken Stefan Moody’in dipten oyuna top sokarken ve top getirirken yaptığı iki top kaybı rakibin uyanmasına, takımımızın direncinin de kaybolmasına sebep oldu. Tabii ki gerek takımın başındaki coach, gerekse kurdukları geniş rotasyonlu ve tecrübeli takımlarıyla Darüşşafaka’nın bizden çok önde bir takım olduğunu kabul etmek gerektiğini de belirtmek gerekiyor.

Önümüzde zor ve yıpratıcı bir maç programı var. Tek tesellimiz takımımızın Avrupa Kupası periyodunun olmaması. Fakat ligde her takımın son derece yüksek bir direnç ortaya koyduğunu düşündüğümüzde, böyle bir kadro yapısı ve anlayışla işimizin son derece zor olduğunu da belirtmek gerekiyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR