Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kahya, tarlayı budadı?

Alanyaspor’u yense ligde lider olacaktı Trabzonspor…

Oyuna iyi başladı; ilk 20 dakika turuncu-yeşillilerin, sanırım ev sahibinin yaptığı pas trafiğinden başı döndü. Buna rağmen altı pasın içinden son vurulan toplar, Alanya’nın ballı kalecisi Serkan’ı aşarak, üst kale direğini de yalamadı bile, gökyüzüne doğru gitti.

Pas yüzdesi yüksek olan bordo mavililer, şut yüzdesinde neredeyse 90 dakika boyunca bu sefer yoktu. Mesela; ilk 45 dakikada, 330 pas yapan bordo mavililer, bunların 230’unda tam isabet sağladı. Ayrıca topla oynama oranında yüzde 70’lik bir oran yakalayan ev sahibinin, ilk yarıda ve ikinci yarıda toplam 8-9 cılız şutu olmasına rağmen, yakaladığı pozisyonları cömertçe harcaması en çok Halis Özkahya’nın pardon, liderlik için pusuda beklerken, ellerini ovuşturan Fenerbahçe’nin işine yaradı.

Trodsen, Denswel, Dorukhan, Koita ve Parmak gibi, beş oyuncunun sakat, Hugo’nun da cezalı olduğu ev sahibinde, alt yapıdan gelen iki stoper Hüseyin ve Ahmet Can, ilk kez forma giydiler. Bana göre de kim ne derse desin, oynamaları gerekeni kadarı oynadılar.

***

Avcı’nın 29 kişilik takım kadrosunda bu sezon forma giymeyen yedek kalecileri hariç, sadece Salih Kavrazlı kaldı. A Milli Takımın çiçeği burnundaki! teknik adamı Alman Stefan Kuntz, ilginçtir elinde not defteri, kalemi bile olmadan! Bu maçın tribününde yer aldığını da hatırlatıp, bu karşılaşmada Hamsik’in adeta bir maestroluk yaptığını, Berat, Edgar Le ile Peres’in neredeyse hatasız oynadığını vurgulamak isterim.

Konuk ekip adına Diedhiou’nun, mekanın sahibi ekip adına Cornelius’un ampul gibi topu kafa ile köşeye astığı karşılıklı gollerle biten karşılaşmada, Konyaspor ile kol kola namağlup unvanını da sürdüren Trabzon takımının, her atağını tek vuruşlarla kendi kalesinin önünden uzaklaştırarak rizikoya girmeyen Alanya’nın, defans bloğu ve özellikle o dörtlüdeki Awaziem çok sağlam işler yaptı.

Rakibi önünde ilerleyen dakikalarda genelde oyunu domine eden bordo mavililerde, 90 dakika içerisinde Cornelius, İsmail, Bakasetas ve her nedense Berat’ın yerlerini Ömür, Siopis, Ahmet can ve Gervinho’ya bırakma değiş tokuşlarında, sadece Berat’ın oyundan alınmasının nedenini düşündüm ama bulamadım!

***

Çaktırmadan traşlamayı iyi seven saz ekibinden, biri olan orta hakem Halis Özkahya, Hüseyin’in yandan ve sert olmayan ve de rakibe çarpmayan ayak müdahalesi ile ikinci sarı kartı görüp kırmızı ile saha kenarına atılması, aklıma deli sorular sordurmaya başladı yine!

Tarlada ekinler şimdiden budanmaya mı başladı? diye düşünmedim değil hani! Hatırladığım otuz beş yıldan beri ligde haftalar önce şampiyonluğunu açıklamanın hiçbir takıma nasip olmadığı bu ülkede, sanırım ligi son haftaya kadar kafa kafaya götürtmek, sonrasında da istedikleri ata burun farkıyla kazandırmak, gelenek-görenek olsa gerek!

Yoksa çok mu kötü düşünüyorum? Yoksa şeytanın avukatlığına mı soyundum? Bıldırcınların kılavuz eşliğinde, sürüler halinde Karadeniz’in karşı kıyısından, Trabzon’da az bulabildiği yeşil yamaçlara düşmeye başladığı bu serin gecede!

Oyunun son üçte birlik bölümünde, hak etmediği bir kırmızı kartla yine on kişi kalan, şampiyonluğu adeta yasaklanan ekip, buna rağmen eksik kaldıysa da, Edgar Le’nin iki ölü toptan gelen nefis kafa şutlarını son anda gol çizgisinden çıkaran kaleci Serkan, yine yapacağı kıyağı yaptı takımına. Djaniny ve Gervinho’da, Alanya’nın yağına bal sürdü gereksizce pozisyonları kaçırdıkça!

***

Yazın bi tarafa; haftaya Kayserispor deplasmanında, Trabzonspor sahada yine on kişi kalırsa ben şaşırmayacağım, siz de şaşırmayın! Art niyetli yine düşünmek istemiyorum ama bizim Kahya, bu gece hasat zamanı bile gelmeden tarlayı budamaya başladı bile!

Yoksa ben mi çok kötü kalpliyim ne?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.