Mehmet Şal

Mehmet Şal

Kafkasya - Kaos - Ermenistan

Kafkasya yüzyıllardır kan ve gözyaşlarıyla sulanmış stratejik öneme sahip bir  coğrafya ... Uzun yıllar sürgünlerin,  katliamların, işkencelerin, zulumlerin baskının eksik olmadığı insanlarının huzur bulamadığı bir mekan... Silahlı çatışmalar , terör, savaş, kaos, kriz, huzursuzluklar hiç eksik olmadı.
        
Ahıska'da, Kırım'da, Osetya'da, Çeçenistan' tanda, Güney Azerbaycan' da, Karabağ' da irili ufaklı birçok bölgede huzur görmediler. Huzursuz- luğun nedeni öncelikle RUSYA sonrasında ABD, FRANSA ve maşaları Türk-Müslüman düşmanı Ermenistan...  

Bölgenin  enerji koridoru ve alanı , stratejik geçiş  bölgesi olması özelliği, küresel kapitalist kan emici baronların iştahını sürekli kapartıyor. Şu da unutulmamalı ki; batılı güçlerin masa başında bileğini bükemedikleri Türkiye'yi, Sevr planını devereye sokarak Doğu'dan sınırlarını çevirme düşüncesi etkilidir.

Türkiye ve Azerbaycan'ın son dönemde her alanda işbirliği, özellikle enerji konusunda yakınlaşan politikaları, baronları oldukça rahatsız etmektedir. Libya'da, Suriye'de Doğu Akdeniz'de  Türkiye ile ters düşmesi ve iki yüzlü politikaları izleyen Rusya'nın, yeniden eski Sovyetlere dönüşme gayreti bölgeyi kan gölüne çevirmektedir.

Her taraftan çevrilmiş olan maşa, korkak, bir o kadar da sinsi Ermenistan; Rusya, Fransa, ABD tarafından gizli olmayan şekilde desteklenmektedir. Durumuna bakmayan bir avuç Güney Kıbrıs Rumları bile desteklemeye çalışıyor. Hal böyle iken, Ermenistan;  şımarık çocuk edası ile bölgenin barış ve huzurunu sürekli dehtit etmektedir.İlgili AGİT-MİNSK grubu bölgede sözde barış için sadece isim olarak varlığını sürdürmektedir.

Ermenistan, Azerbaycan'ın Karabağ topraklarını işgal altında bulundurmakla kalmıyor aynı zamanda  bölgenin demografik yapısını değiştirmek için, göç, asimilasyon politikaları izliyor.Küresel güçlerden bulduğu destele; korkak, çakal, leşçi vaziyetiyle Azerbaycan'dan, Türkiye'den, Gürcistan'dan, İran'ın Güney Azerbaycan topraklarından , toprak talep etmektedir. Rusya bölgedeki çıkarı için askeri desteği Ermenilerden eksik etmemektedir. ABD bölgenin en büyük elçiliğini Ermenistan' da bulundurmaktadır. Açlık, sefalet fakirlikle boğuşan  Ermenistan bu devletlerden gördüğü yardımlarla çakal gibi her tarafa saldırıyor. Başta Azerbaycan'a....Ama Ermenistan şunu biliyor: Azerbaycan'a saldırdığında zor durumda kalırsa baronlar ve uluslararası çete onları koruyacaktır.
        
Tarihi süreçte her daim dara düştüklerinde Türkler, Ermenileri koruyup kollamış ancak onlar fırsat yakaladıklarında yılan gibi Türkleri sokmaya çalışmışlardır. Türk milleti Ermenilerin daha 1. Dünya Savaşı'da, Milli mücadelede yaptıkları kahpelikleri unutmamıştır. Yaptıkları zulümler, işkenceler,Türk milletinin hafızasında canlılığını korumaktadır.

Hoclı'da, Karabağ'da  yaptıklarını ne Azerbaycan Türkleri ne de Türk milleti unutmadı. Zamanı uzak değildir. Ermenistan nereye güvenirse güvensin alacakları cevap yakındır. Türk ulusunun büyük kahramanları nasıl gerekli dersi verdiyse, Azerbaycan Türkleri de gerekli cevabı yakında verecektir.
           
Ermenistan tüm bunların yanında Türkiye'ye, devam eden hasmane tavrını  pkk ya alan açmakla kalmayıp, Karabağ' da Bekaa Vadisi gibi bir eğitim sahası oluşturup destekleyerek göstermektedir. Ayrıca Asala terör örgütünü yeniden canlandırma gayreti içerisindedir.Zaten pkk    içerisinde Asala Ermeni yapılanması ve işbirliği aşikârdır.Bu haliyle  Ermenistan bölgenin terör devleti kimliğini üstlenmiştir.Tabiki arkasında dost görünümlü Rusya, ABD, Fransız gibi sırtlanlar bulunmaktadır.

Uluslararası siyaset çevreleri ve sahtekar, iki yüzlü küresel baronlar bu iğrenç politikalarını devam ettirdikçe ki ettirecekler; Kafkasya coğrafyasında ne barış, ne kardeşlik, ne huzur son bulacaktır. Ancak güçlü bir Azerbaycan olursa bölgede caydırıcı güç olur ve Ermenilere askeri açıdan geri adım artırabilir. Türkiye, hem kendi güvenliği, hem bölgede terörün  bitmesi adına attığı adımlarda olduğu gibi stratejik dik duruş sergilemeli... Siyaseten diplomatik, ekonomik ve askeri açıdan Azerbaycan'ın yanında olmaya devam etmelidir. Gerekli desteği eksiksiz vermelidir. Tek millet, iki devlet olmanın gereği budur. 

Ermenistan hükümeti uluslararası camiaya diyor ki; " Türkiye'nin Azerbaycan ile aramızdaki soruna müdehale ettirmeyin." Biz ki kardeşi darda olana, eli iki kanda da olsa yardım için koşarız,  Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak can Azerbaycan'ın her daim  yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunun tam ortasında olacağız, sorun çözülene kadar...

Huzur için , barış için, kardeşlik için her daim:
      
Kafkaslar'da Karabağ'da,
Her daim zorluklarda,
Türk milleti yan yana,
Bakın Türk'ün bayrağına.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR