Dikkat çeken kadınlar günü mesajı: Kadınlar günü kadınlara çiçek alasınız diye değildir

Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ebru Sivri 8 Mart Dünya Kadınlar günü için yayınladığı mesaj dikkat çekti.

Dikkat çeken kadınlar günü mesajı: Kadınlar günü kadınlara çiçek alasınız diye değildir

Haber61 Haber Servisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedneiyle kutlama mesajları hem sosyal medyada hem de cep telefonlarına kısa mesaj olarak yağmur gibi yağarken  Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ebru Sivri dikkat çeken bir mesaj yayınladı.

Sivri, başka bir boyuta dikkat çekerek insanların birbirlerine ettikleri küfürleri hatırlattı.

Sivri şu ifadeleri kullandı;

İnsanlığa bir hatırlatma 8 Mart dünya kadınlar günü kadınlara çiçek alasınız diye değildir. Birbirinizin anasına bacısına küfredip, şiddete, mobinge uğratıp kadınlar gününde süslü sözlerle adam gibi davranın diye de değildir. 
Kadınların katılmadığı bir mücadele başarıya ulaşamaz. Ayrıştırılmadan, ötelenmeden, siyasi, sosyal ve ekomik anlamda söz sahibi olmak, özgürce fikirlerini savunabilmek, aile içinde ve dışında değer görebilmek, seçme ve seçilme hakkına sahip olmak, bir birey olarak görülebilmek ve çok daha fazlası. Gücünün farkında olan tüm kadınlara selam olsun. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler