Tarlusal nedir, nasıl kullanılır? Tarlusal yan etkileri

Adet söktürücü ilaçlar nelerdir, adet söktürücünün yan etkileri nelerdir, tarlusal yan etkisi nelerdir, adet söktürücü bitkisel çaylar hangilerdir? Tarlusal nedir, nasıl kullanılır ve Tarlusal yan etkileri nelerdir?

Tarlusal nedir, nasıl kullanılır? Tarlusal yan etkileri

Kadınların her ay geçirdikleri adet dönemleri bazı durumlara göre gecikebiliyor. Normalde düzenli olan adet dönemleri stres, beslenme gibi birçok kişisel duruma göre gecikerek problem yaratabiliyor. Bu tip durumlarda günümüzde kadınlar reçetesiz adet söktürücü ilaçlara başvurmaktadır. Ancak dOktor onayı olmaksızın kullanılan bu ilaçların yan etkisi olup olmadığı net olarak bilinmemektedir. Ayrıca Tarlusal ilacı bu konuda sıkça kullanılmaktadır. Tarlusal nedir yan etkileri nelerdir? İşte detaylar

Tarlusal nedir, nasıl kullanılır? Tarlusal yan etkileri

EN ÇOK KULLANILAN ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR

Kadınların adet dönemlerinin gecikme durumlarında doktor onayı ile kullandıkları ilaçlardan bazılarının isimleri şöyle: Tarlusal, Luteynyl, Duphaston, Advil Liquigel, Glifor, Cyclo, Apranax Fort...

ADET KANAMASI NASIL OLUR?

Adet dönemlerindeki kanamalar vücutta bulunan hormanlarla ilişkilidir. Östrojem ve progeteron hormanlarının oranlarıyla bağlantılı olarak kanama gerçekleşir. Kanamanın olmadığı dönem östrojen hormonunun yüksek , kanamanın olduğu dönem de progesteron hormonunun yüksek olduğu zamandır. Ancak bazı durumlarda progesteron düşük kalır ve bu dönemde kanama olmaz. İşte bu dönemlerde adet söktürücülere ihtiyaç duyulur. Doktorların yazmış olduğu ilaçlarda da  progesteron seviyesinin yüksek olduğu gözlemlenir.

HAMİLELİKTE ADET SÖKTÜRÜCÜ KULLANIMI

Alınan ilaçların etkisini göstermesi genel olarak 3-5 günü bulmaktadır. Özellikle hamilelik şüphesi bulunanların mutlaka doktora görünmesi gerekmektedir, aksi takdirde bebeği kaybetme riski bulunmaktadır. Ayrıca emzirme dönemindeki kadınların da bu tarz ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmaları gerekmektedir.

Tarlusal nedir, nasıl kullanılır? Tarlusal yan etkileri

TARLUSAL YAN ETKİLERİ NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

Adet söktürücü ilaçlar arasında en çok kullanılan ilaçların başında Tarlusal yer almaktadır. Doktor onayı ile kullanılması gereken bu ilacın birçok yan etkisi bulunmaktadır.

Dilde şişme, karı ağrısı, yüzde şişme, nefes alıp vermede zorluk, boğaz şişmesi olması halinde acilen doktorunuz ile iletişime geçiniz. Damarlarda veya akciğerlerde herhangi bir pıhtı olursa buda damarlarda iltihaplanmaya neden olacaktır. Depresyon, halsizlik, bitkinlik, yüksek ateş, mide bulantısı, göğüs ağrısı gibi yan etkiler olabilir ve az görülen yan etkiler arasındadır. Bu gibi yan etkiler durumunda acilen doktora başvurmak gerekir. En fazla görülen yan etkileri ise asabiyet, halsizlik ve uykusuzluk.

ADET SÖKTÜRÜCÜ BİTKİ ÇAYLARI

Tarlusal nedir, nasıl kullanılır? Tarlusal yan etkileri
Adet söktürücü şeyler arasında en doğal yöntemlerden biri de çaylardır. Hem ılık içim ile midenize iyi gelecek, hem de hızlı adet söktürücü özelliği görecektir.

Hayıt otu çayı
Kekik çayı
Adaçayı
Civanperçemi çayı
Kırk kilit otu çayı
Biberiye çayı
Kantaron çayı
Mine çiçeği çayı
Papatya çayı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler