Ahmet Külekçi

Ahmet Külekçi

Kadim şehrin fahri hemşehrisi olmak!

Bu güzel toprakların bir evladı olarak kardeşliğe-barışa-huzura ve yaşamı paylaşmaya yönelik projelerin içinde olmaktan büyük onur duyuyorum

İşte o projelerden en önemlisi ve en değerlisi de Mardin ve Trabzon arasında kurulan kardeşlik köprüsü..

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan proje kapsamında her iki ilde  karşılıklı güzel işlere imza atıyor

10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası şehit olan Trabzonlu hemşerimiz Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalini gerçekleştirme noktasında başlatılan proje ise kelimelerle anlatılmayacak kadar değerli..

Görev yaptığı Derik ilçesinde çocukları Trabzon’a getirip şehri gezdirmeyi onlara Trabzonspor maçını izletme noktasında söz veren rahmetli kaymakamımızın hayalini gerçekleştirmek çok şükür bize nasip oldu.

Bir ay içinde önce Mardin’den Trabzon’a 150 kişilik bir öğrenci-öğretmen kafilesi geldi.3 gün boyunca en güzel şekilde ağırlandılar

Ardından da yine aralarında öğretmen ve öğrencilerin olduğu 80 kişilik kafile Mardin’e giderek i-adeyi ziyaret gerçekleştirdi.

Trabzon heyeti Mardin’de  bir ilke imza attı.

14 saatlik yola çıkıldığında herkeste büyük bir heyecan kaygı ve endişe vardı.

Ama dönüşte bunun yerini çok farklı duygular aldı.

Trabzon Mardin’de hem şehidine sahip çıktı hem de kardeşlik köprüsüne omuz vererek ne olursa olsun sizin yanınızdayız mesajı verdi

Etkinliğimize katılan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükür Köse’ye, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel’e, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Demirel ile birlikte öğretmen ve öğrencilerimize, Kadın Eğitim ve İstihdam Derneği başkan ve yöneticilerine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gençlerimize, Trabzon basını temsilen aramızda olan Cansel Şahin’e, Ömer Altuntaş’a, Özgür Özdemir’e, Aykan Kıyak’a,  değerli büyüğüm Efrahim Sarı’ya canı gönülden teşekkür ederim.

300 bin nüfuslu Kızıltepe ilçesi meydanında Trabzon halk oyunları ile Mardin halk oyunları aynı halka içinde el-ele verdi.

Bir tarafta horon oynandı diğer tarafta halay çekildi.

Tarihi kültürel bir çok yeri ziyaret ederek kadim şehir Mardin’in o mistik havasını doya-doya yaşadık. Ama doyamadık!

Trabzon heyetin Mardin’de en değerli en anlamlı programı ise Derik ilçesinde oldu.

Derik Kaymakamı Hakan Kafkas’ın Şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk için düzenlediği   anma törenine katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı

Dualar okundu, şiirler okundu, karanfiller bırakıldı..

Dünyanın en uzun boylu ünvanına sahip Sultan Kösem’de anma etkinliğine katıldı

Bu arada Görevi başındayken masasının altına koyulan bomba ile şehit edilen kaymakamız Muhammet Fatih Safitürk’ün davası da başladı.

İlk duruşmaya şehit kaymakamımızın babası Asım amca ile abisi Haydar Safitürk ve yakınları katıldı.

Kaldığımız otelde kendileri ile uzun-uzun sohbet etme fırsatı buldum

Olayla ilgili şu anda 12’si tutuklu 20’ya yakın kişi yargılanıyor. İkinci duruşma ise 19 Haziran’da yapılacak

Şehit kaymakamımızın kanı elbet de yerde kalmayacak suçlular en ağır şekilde cezasını bulacak

Yeter ki biz onu ne unutalım ne de unutturalım!

Bu projeye destek verip sahip çıkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a, Mardin Valisi Mustafa Yaman’a, Kızıltepe kaymakamız Ahmet Odabaş’a, Derik kaymakamız Hakan Kafkas’a, Midyat kaymakamız Hüseyin Tekin’e, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, Trabzonspor’a, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal başkanı Mehmet Şerif Öter ve federasyon üyelerine, Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği başkanı değerli dostum güzel insan İbrahim Aydın’a ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum

Bir teşekkür de Türk futbolu için önemli bir değer olarak gördüğüm Trabzonspor’un eski teknik direktörü Giray Bulak’a gelsin.

Halen TRT’de spor yorumculuğu yapan Giray Hocam’da Mardin’e gelerek bu güzel projemize destek oldu.

Giray hocam öğretmenlik yaptığı Kızıltepe’ye 35 yıl aradan sonra geldi. Ama sanki hiç ayrılmamış gibi şehirde ilgi gördü.

Helal olsun hocama arkasında çok güzel bir iz bırakmış

Bu arada Kendisini tanımaktan büyük mutluluk duyduğum Mardin Valimiz Mustafa Yaman’ın elinden Mardin’in fahri hemşerilik beraatını almak iste kelimelerle tarif edemeyeceğim bir mutluluk.
Kardeşlik adına bu beratın ne anlam taşıdığını ve sorumluluğumun iki kat daha attığının farkındayım..

Selam olsun Mardin’e..

Selam olsun güzel insanlara..

Dillerin, dinlerin, medeniyetin bir arada yaşadığı huzurun adresi Mardin’in bir evladı olmanın ne kadar gurur duysam azdır..

Kadim şehrin fahri hemşehrisi olmak!

Kadim şehrin fahri hemşehrisi olmak!

Kadim şehrin fahri hemşehrisi olmak!

Kadim şehrin fahri hemşehrisi olmak!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR