Recep Ergenç

Recep Ergenç

Kaç kere olimpiyat yapacağız?

 

Trabzon’a kazandırılan olimpik tesisler, Olimpiyattan sonra da “spor ekonomisi” başlığı altında bu şehre katkı sağlamalıdır.

Bu katkı akılcı, yenilikçi bir yaklaşımla sağlanabilir.

 

Tesislerin; yerel, bağımsız, organizasyon becerisi yüksek, lobi yapabilecek profesyonel bir yapı tarafından devralınması ve yönetilmesini Trabzon’da hayata geçirebilmeliyiz. Böyle bir yapı; hem Trabzon ekonomisine ciddi katkılar sağlar, hem de Trabzon’dan Ülkemize kazandırılacak bir model olarak çok anlamlı olur.

 

Trabzon’da şu andan başlayarak şiddetle tartışmamız gereken konu budur?

 

Trabzon bu bağımsız yapıyı merkezden yerele geçiş, katılımcı bir yaklaşım modeli olarak kurmak ve test etmek zorundadır.

 

Üstün lobi yeteneği olan kişilerden kurulu böyle bir ekip olimpiyat meşalesini Trabzon’da hiç söndürmeyebilir, spor ekonomisinin “ekmek” olarak şehre dönmesini sağlayabilir.

 

2011’e takılıp kalmamalıyız.

 

Dünyadaki spor organizasyonlarının takvimi işliyor. Şu anda uluslar arası organizasyonların iki- üç yıllık takvimi önemli ölçüde doludur. O halde Trabzon’un bu takvim içinde yer bulması için kaybedeceği hiç zamanı yoktur.

 

Bir sürpriz

 

2014 Dünya Liseler Arası Hentbol Şampiyonası Trabzon’da yapılacak. Ayhan Pala (Okul İçi Spor Federasyonu Başkanı) bunu paylaşırken, 2011’i gölgelememesi için kamuoyu ile çokça de paylaşmıyoruz, dedi. 

 

Trabzon lobisini gökte uçan leylek gibi düşünenlere bu iyi bir örnektir. Ayhan Palayı (milli hentbolcu) bu uluslar arası yarışmanın Trabzon’a alınmasında gösterdiği performans için kutluyorum.

 

Pala, sporcu olarak 2 bin kişinin katılmasını bekliyoruz, derken gözlerinin ışıltısı gidilecek uzun yolu aydınlatıyordu.

 

Erzurum’dan yansıyanlar

 

“Üniversite Kış Oyunları”nın muhteşem açılış ve kapanış törenlerini izledik…

 

Ama Erzurum Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatlarının kapanış töreninde Belediye Başkanı ıslıklandı.

Olimpiyat öncesi tıpkı şimdilerde Trabzon’da yapıldığı gibi, esnaf büyük beklentiye sokuldu; sonunda Olimpiyat Erzurum’a “ekmek” olarak yansımadı…

 

Yarışmacı sporcular zamanlarının büyük kısmını Olimpiyat Köyünde geçirdiler. Denebilir ki; Bundan daha doğal ne olabilir?

 

Kazın ayağı öyle değil…

 

Erzurum’da Taşhan’da in cin top oynamış. Üniversiteli genç insanların Erzurum’dan satın alarak ülkelerine götürecekleri Oltu Taşından yapılmış objeler elde kalmış.

 

Gençlerin cebinde mutlaka paraları vardı…

Cebinde parası da olsa ne yazar. Harcayacak ortam yaratılmadıktan sonra...

 

Ne yapılmalıydı?

 

Esnafa Erzurum Olimpiyat köyünde yer mi tahsis edilmeliydi?

 

 Trabzon’da da tartışılması gereken budur.

 

Trabzon’da da olimpiyat köyü olacak. Üstelik bu gelenler 17 yaş altı gençler …

 

Erzurum’un deneyiminden sonra “Olimpiyatın” Trabzon’a ekmek olarak nasıl yansıtılabileceğini konuşmaya başlamalıyız.

 

EYOF’a, bu konuda da sorumluklarını bildirmemiz ya da birlikte saptamamız gerekmektedir.

 

Özet yerine

 

Şu anda tartışmamız gereken bir konu da, Trabzon’da ki tesislerin işletilmesi için teknik ekiplerin kurulup kurulmadığı kadar, tesislerin Olimpiyattan sonra da ekonomik değer ‘yaratabilmesinin planlanmasıdır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR