İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Kabustan uyanmak!

Trabzonspor, Alanyaspor’u deplasmanda yenerek 6 hafta süren bir kabustan uyandı! Hoş yine çok zorlandı ama bu defa, rakibin Trabzon’da kendisine yaptığını karşılık olarak iade etti ve geri dönerek galip geldi. İyi oynamaktan çok kazanması ile öne çıktı denebilir.

Çünkü; Trabzonspor’un bu kadro yapısı ve gerçekten uygulayacak başka alternatifi olmadığı için olacak, Burak Yılmaz’a atılacak uzun toplarla gol atmaktan başka çaresi yok!!! Ama Burak’a da zamanında top atılmalı… Türkiye’de ofsaytta en çok kalan oyuncu olan Burak Yılmaz, dün gece eğer biraz dikkatli olabilse birkaç gol daha atabilirdi. Sırf kıl payı ofsaytta kaydığı için hem kendini, hem takımı strese soktu.

Üstelik defansına yardım etmek için attığı yumuşak bir pası da Uğur Demirok’un da büyük katkısı! ile Trabzonspor kalesinde gol olarak gördü! Bu nedenle Trabzonspor’un geriye düştüğü maçı çevirmesi, Burak’ın gol atması, takımın çok iyi oynamasa da bana göre 3 puan alması başarıdır. Ancak, maçın döndürülmesinde N’Doye ve Yusuf’un iki klas hareketinin hakkını vermek gerek.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim: Takım zar zor öne geçmiş, orta alanda artık top tutamıyor ve hala oraya diri bir oyuncu sokulmuyor! Kim bilir belki de Sosa veya Abdülkadir’in top tutması ve rakibi pasla durdurması düşünülmüş ama görünüyor ki bu olmuyor. O zaman vakit geçirmeden orta alana Onazi’nin çok daha önce alınması gerekmez miydi? Elbette bu bir görüş… Zaten maç kazanıldığı için teknik direktör haklıdır!

Dün maçın kazanılmasında başta Onur, sonra Abdülkadir ve N’Doye ile Yusuf’u başa yazabiliriz. Dün Trabzonspor’da kötü niyetli oyuncu yoktu ama dedik ya çap meselesi…

Trabzonspor’un kadro yapısı dedik de o lafımızı bitirelim: Sezon başında Trabzonspor’un kadrosu neredeyse tüm lig teknik adamlarının ağzının suyunun akıtılmasına neden oluyordu!!! Kadro çok beğeniliyor ve yarışta favori olarak gösteriliyordu. Rıza Çalımbay bile bunu söylüyordu. Ama doğrusu Trabzonspor takımı karpuz gibi… İçi seni, dışı beni yakar. Dışı yeşil, içi kırmızı. Uyum yok. Kadro birliği de yok, bütünlüğü de… Geçen sezon 9 maçta 8 galibiyet bir beraberlik alınan döneme göre bile iyi değil… Üstelik bu sezon Burak Yılmaz, Sosa ve niye alındığını hala anlamadığım Kucka gibi sözde kalbur üstü oyuncuları da var. Rıza Çalımbay da bu görüşü sık paylaşanlardandı. Ama kazın ayağı hiç de göründüğü gibi değil… Zaten öyle olsaydı devre arasında 2 stoper, bir kenar oyuncu ile bir golcü alınması istenmezdi.

Neyseki Trabzonspor kazanarak çok zor bir dönemeçten çıkmış oldu. Yine de derim ki birkaç maç daha kazanıp gelecek sezonunun planlarını başlamalı…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.