Japon şirket kilolu insan kiralıyor!

Japon bir şirket müşterilerine ‘kilolu insan’ kiralıyor.

Japon şirket kilolu insan kiralıyor!

Japon şirket sıradışı bir hizmeti hayata geçirdi. Şirket, müşterilerine ‘kilolu insan’ kiralıyor.

Arkadaştan, sahte aile üyelerine, orta yaşlı insandan yemeğe çıkacak partnere kadar birçok kiralama seçeneğinin yaygın olduğu Japonya’da büyük beden giyim sektöründe faaliyet gösteren bir firma, sıra dışı bir hizmete imza attı.

Adı Japonca’da kullanılan debu (kilolu) ve kariru (kiralık) kelimelerinin birleşiminden meydana gelen "Debucari" adlı hizmeti hayata geçiren firma, "kilolu insan" kiralamaya başladı.

"Tahterevallide oynayacak arkadaş", "Fotoğrafta zayıf görünmenizi sağlayacak bir partner" ve "Ismarlanan dev pizzaya ortaklık edecek bir yardımcı" vadeden firma, 100 kilogram üzerindeki bireyleri aralarına katılmaya çağırıyor.

"Japonya’da 100 kilogramın üzerinde bir ağırlığa ulaşmak beceri ister” mottosuyla yola çıkan firmadan yapılan açıklamada, söz konusu hizmet ile kilolu olmanın olumsuz bir imaja sahip olduğu ön yargısının yıkılmasının hedeflendiği belirtildi.

Hizmetin bedeli ise Saatte 2 bin yen yani yaklaşık 150 lira.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya