Tur otobüsü kazası: Cenazeler getirildi

Muğla'da tur otobüsünün devrilmesi nedeniyle hayatının kaybeden 24 kişinin cenazeleri İzmir'e getirildi.

Tur otobüsü kazası: Cenazeler getirildi

İzmir’in Buca ilçesinden Anneler Günü kapsamında düzenlenen günübirlik gezi için Muğla’nın Marmaris ilçesine giden kadın ve çocukların bulunduğu tur midibüsü virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Midibüste bulunan 24 kişi yaşamını yitirdi.


Alınan bilgiye göre, Buca’nın Yaylacık ve Gaziler mahallelerinden kadınların her yıl kendi aralarında organize ettiği geziler kapsamında bu yıl da Marmaris’e tur düzenlendi. Armağan Serttaş yönetimindeki Midibüs Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nin önünden Sabah hareket etti. Keskin virajların bulunduğu Sakargeçidi mevkiinde sürücünün kontrolünü yitirmesi sonucu minibüs hızlanmaya başladı. 12.30 sıralarında virajda devrilen midibüs yaklaşık 30 metre yükseklikten yolun alt kısmına uçtu. Yoldan geçen bir otomobilin üzerine düşen midibüsteki yolcuların bir kısmı araçtan fırlarken, bir kısmı da içeride sıkıştı.

CENAZELER İZMİR'E GETİRİLMEYE BAŞLADI

Muğla'da, yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı.

Marmaris Karayolu'nun Sakar Geçidi rampasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile  Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Tur otobüsü kazası: Cenazeler getirildi

Tur otobüsü kazası: Cenazeler getirildi

Tur otobüsü kazası: Cenazeler getirildi

FRENİ PATLAMIŞ OLABİLİR

Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Servisi ile jandarma ve polise haber verdi. Muğla ve Marmaris’ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine geldi. sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris’teki hastanelere taşıdı. Kazada 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı tespit edildi.

Görgü tanıklarına göre hızlı gittiği ve freni patlamış olabileceği iddia edilen kazanın ardından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Muğla Valisi Amir çiçek de kazanın oluş nedeninin teknik inceleme ve araştırmalardan sonra belli olacağını belirterek, “Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankara’ya giden kazayı öğrenip yoldan dönen Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Yardımcısı Köten de araç sürücüsünün de ölenler arasında bulunduğunu, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun ise kadın olduğunu belirttti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de kaza bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gürün, “2003 model bir araçla 30 kişi kapasitesi olan bir araçla 33 kişilik bir yolcu var, şoförle birlikte. Acı kaybı ortadan kaldıracak hiçbir şey yok. Ama yaşadığımız bu acı tecrübeden, nerede eksik yaptık, ne yapmalıyız ki bir daha böyle olaylarla karşılaşmamalıyız. Bütün kurum, kuruluş, dernek ve hemşehrilerimizin bu konuda dikkatli olması lazım. Seyahate çıkacak yurttaşlarımızın da araçları kontrol etmesi lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler