Şehidin ismi böyle ölümsüzleşecek

Torbalı Belediyesi aylık olağan belediye meclis toplantısı gerçekleşti.

Şehidin ismi böyle ölümsüzleşecek

İzmir Torbalı Belediye meclisinde alınan karar ile ilçedeki 51 adet cadde ve sokak ticari alan oldu. Ayrıca geçtiğimiz yıl şehit düşen Torbalılı Harun Şenözüar’ın isminin de kendi köyü Karaot’ta belediye tarafından yapımı devam eden meydana verilmesi kararı alındı

Torbalı Belediyesi Mart ayı olağan belediye meclis toplantısı Cuma günü gerçekleşti. Belediye meclisinde alınan karar ile geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Torbalılı Harun Şenözüar’ın ismi ailesinin yaşadığı Karaot Köyü’nde belediye tarafından yapımı devam eden meydana verilmesi kararı alındı. Köy halkının talebi ile belediye meclisine dilekçe veren köy muhtarı Hüseyin Önder, Karaot şehidi Harun Şenözüar’ın isminin kendi köyünde yaşatılmasını istediğini belirtti. Belediye meclisi bu dilekçeye oy birliği ile kabul oyu verdi. Torbalı’nın bütün şehitlerine sahip çıktığını belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İnşa ettiğimiz hemen her eserimize bir şehidimizin ismini vererek ölümsüzleştiriyoruz. Bu davranışımız milli ve manevi duyguları yüksek olan hemşerilerimizden de büyük destek ve takdir görüyor. Bu anlamda belediye meclisimizde aldığımız karar ile geçtiğimiz yıl hain bir terör saldırında şehit düşen Harun Şenözüar kardeşimizin ismini kendi köyü olan Karaot’ta yapımı belediyemiz tarafından sürdürülen meydana verme kararı aldık. Bu karara destek veren belediye meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cadde ve sokaklar meclis kararına bağlandı

Mart ayı olağan belediye meclis toplantısında ticaret teşekkül eden cadde ve sokaklar da meclis kararına bağlandı. Alınan karara göre Torbalı merkezde bulunan 3002, 3035, 3548, 4517, 4528, 4530, 4550, 4579, 5042, 5088, 5155, 5157, Abdülhamit Caddesi, Ağalar Caddesi, Apti Erel Caddesi, Atilla Sunar Caddesi, Bahçelievler Caddesi, Barış Manço Sokak, Bekir Sakarya Caddesi, Cemali Tuncer Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Doğan Bursalıoğlu Caddesi, Dokuz Eylül Caddesi, Erdinç Tekirli Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Gümüşpala Caddesi, Haluk Alpsü Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Hüseyin Kurtuldu Sokak, İbrahim Kesici Caddesi, İlker Doğan Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, İzmir-Aydın Asfaltı, Kazım Dirik Caddesi, Metropolis Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Mustafa Korkmaz Caddesi, Necdet Orhunöz Caddesi, Sadık İleri Bulvarı, Torbalı Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Serdar Genç Caddesi, Hükümet Caddesi ticari alan olarak belirlendi. Ayrancılar’da ise İzmir-Aydın Caddesi, Değirmen Caddesi, Barış Manço Caddesi, Zeki Öztaş Caddesi, Ahmet Özkan Bulvarı, Kazım Karabekir Paşa Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, 129 Sokak ticari alan olarak belediye meclis kararına bağlandı. Karar sonrası bir açıklama yapan Başkan Görmez, “Mevcutta bu alanlarda zaten ticari imar uygulamamız mevcuttu. Ancak yeni yayınlanan yönetmelik gereği bu uygulamayı meclis kararına bağlamamız gerekiyordu. Vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli prosedürü yerine getirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler