İzmir merkezli 15 ilde Fetö operasyonu, 33 gözaltı. 23 Ekim 2018

İzmir merkezli 15 ilde Fetö operasyonu.

İzmir merkezli 15 ilde Fetö operasyonu, 33 gözaltı. 23 Ekim 2018

İzmir merkezli 15 ildeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Özel Yamanlar Kolejlerinde çalıştığı ve örgütle irtibatı tespit edilen 50 şüpheliden 33’ü yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir merkezli 15 ilde operasyonun düğmesine basıldı.

Harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu anlaşılan, 667 sayılı KHK ile kapatılan Sema Özel Eğitim Yayıncılık A.Ş ile Şelale Özel Eğitim Yayıncılık A.Ş ünvanlı firmalara bağlı faaliyet gösteren Özel Yamanlar Kolejlerinde çalıştığı tespit edilen 50 şüphelinin yakalanması için operasyon yaptı.

FETÖ’nün gizli haberleşme aracı olan ’ByLock’ kullandığı ve örgütün çeşitli kademelerinde üye ve yönetici olduğu şüphelilerden 33’ü yakalandı. Operasyonda bazı belgeler de ele geçirildi.

Öte yandan firari olarak aranan şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler