Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İyi ki tribünler boştu

Süper Ligde haftanın son maçında, özellikle ikinci yarıda ileri hatta hiç ama hiç çoğalamayan ve bir puana ‘Eyvallah’ diyen, bir Trabzonspor izledik.

Her iki takımın, kendi ekipleri adına ikinci bölgeyi ele geçirme taktikleri cılız kaçarken, A.Parmak’ın, Baker’in orta sahayı, Marlon ve Vitor Hugo’nun da defansı toparlaması gözle görünür bir hal aldıysa da, hücumda yoksan yetmez...

Birkaç gün önceki Villareal maçında, tek gollü mağlubiyetin de verdiği yorgunlukla! Bordo mavili ekip önüne çıkan kırmızı beyazlıların, ilk yarıda neredeyse net bir gol pozisyonu yok. Peki Trabzonspor’un var mı? Golle beraber belki iki, belki üç!

Kaptan Pereira’nın cezalı, sakatlığı yeni geçen Kamil Ahmet’in 21 kişilik kadroda olması ama riske edilmemesi, Djaniny ve Nwakaeme’nin sağ ayak adale ve baldırlardan yaralı olmalarıyla! kadroda olamamaları maalesef bizi, Bilal’i sol açıkta 88 dakika izleme işkencesine katlanmak zorunda bıraktı.

Önü boş iken ve topla hızla dripling yapması gerekirken, topu geri pası yapmak için aralardan kaleci Uğurcan’ı dürbünle arayıp geri pası yapan, topla rakip alana sprint ile girmesi gerekirken, en yakınındaki adamına gereksiz yan pas yapan, atağı durduran ve sorumluluktan kaçan, gizlenen, hücumu hiç düşünmeyen, tek bir dahi orta bile atmayan bu sol kanat oyuncusu Bilal ile sözleşme uzatıldı ya! Ben olsam, bu sözleşmeyi bir kez daha önüme alır çok ciddi düşünürüm!

İddia ediyorum; bu Bilal, bu Süper Lig’de forma giyemez.

*****

Zone Bölgesi, yani tehlikeli alan dediğimiz defans hattını kontrolde tutan ev sahibi, rakip ceza alanına yakın bölgede ise oyunun üçte birlik ilk bölümünde ve son bölümünde tam negatif kaldı.

En sonunda üç Trabzonsporlu oyuncuyu düğüm yapıp golü atan Gradel’e, o dakikaya kadar peş yaptırmayan Serkan Asan’ın yanı sıra, Ekuban ve Ömür’ün sadece kendi bireysel gayretleriyle golü bulan Avcı’nın talebeleri, ikinci 45 dakikada da farklı bir görüntü maalesef vermedi. Nwakaeme’nin hatta Djaniny’in eksikliği fark edildi mi? Edildi.

Trabzonspor’un bu geceki tek alkışı, golün hazırlanışındaki paslaşmaydı.

Benim anlamadığım geçtiğimiz Perşembe akşamı Villareal ile 90 dakika oynayan Sivasspor’mu idi? Yoksa Trabzonspor mu? Son aylarda ben böyle kötü oynayan bir Trabzonspor görmedim. Bunların Trabzonsporluluk ruhunu hiç saymıyorum, koy bir kenara! Takım ve arkadaşlık ruhunu soyunma odasında yada tesislerde unutan bir takım; Bilal, Diabate ve Plaza gibi oyuncuların bir defa Trabzonspor’da değil, bu Süper Lig de bile işi yok.

Yorgun konuk ekibin, bu ligdeki tecrübesiz teknik adamı M.Bülent Albayrak, Barış, Kone, Kerem Atakan ve Cofie’yi oyuna zaman aralıklarıyla akılıca dahil ederek üstünlüğü ele aldı, pas yapmaya başladı ve golü buldu. Abdullah Avcı’nın, son iki dakikaya kadar bile tek oyuncu değişikliğiyle gelmesi, inanılır gibi değil. Hele de Bilal’e 88 dakika tahammül etmesini anlayan varsa beri gelsin.

*****

Karşılaşmanın 72. dakikalarında Ekuban’ın kaçırdığı net gol pozisyonu, skoru değiştirseydi, maç kırılacak, belki de Sivas teslim olacaktı.

Oyuncu değiştirme konusunda bana göre geç kalan Avcı, Safa’yı koymakta doğru bir karar verdiyse de geç kaldı. Yusuf Sarı kulübede iken, Diabate ve Plaza’dan medet utmak, piyango da en büyük talihli gibi olabilmekti sanırım. Diabate ve Plaza mı? Bu adamlar, daha bu yaşta futbol ile jubile yapmışlar sanki!

Avcı’nın maç sonundaki açıklamalarında, özellikle kötü oynayan üstte bu konuda adı geçen oyuncular için söyledikleri pozitif düşüncelere inanamadım.

Tamam doğrudur bu takım, takım olması için bu süreçten geçecek, eyvallah! ama bazı futbolcuların futbol mantalitesini ve kendilerini pozitif anlamda değiştirmek gerek.

Hugo gibi üç, dört oyuncu hariç, bu tel tel dökülen bordo mavili takımın, sabaha kadar oynasa duran top haricinde gol atması mucize olurdu. Sivasspor gibi puan almaya bile niyeti olmayan, sadece fizik gücü ve kenar topları yüksek, yorgun bir takıma puan veriyorsanız, biraz sıkılacaksınız o formayı giyen arkadaşlar ve kulübedeki yetkililer.

Orta hakem Suat Arslan mı? Onun için tek cümle dahi yazmama gerek yok. Hak eden oyuncuya sarı kart bile göstermekten korkan, aciz bir adam!

*****

Düşündüm de, iyi ki bu akşam bordo mavili taraftarlar Medıcal Park’ta yoktu. Bu gece Trabzonspor’da forma giyen 14 oyuncunun, sadece birkaç tanesini kenara al, diğer geri kalan oyuncuların yerinde, asla olmak istemezdim.

O yüzden, siz yatın kalkın da dua edin, iyi ki tribünler boştu. Yoksa, İnanın biz asla ve asla böyle bir şey istemesek de, çok hakaret yerdiniz. Acilen kendinize gelin.

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR