Yanardağ gölgesindeki hayatı ‘sanat’ oldu

Hint Okyanusu’ndaki Réunion’da yaşayan Bozcaadalı Pınar Tınç, günlük hayatı çini mürekkebiyle resimledi

Yanardağ gölgesindeki hayatı ‘sanat’ oldu

Dünyanın en küçük ülkelerinden Hint Okyanusu’ndaki Réunion’da 5 yıl yaşayan Bozcaadalı Pınar Tınç, volkanik adadaki günlük hayatı çini mürekkebiyle resimledi

Hint Okyanusu’nun güneyinde, Madagaskar’ın doğusunda dünyanın en küçük ada ülkelerinden Réunion yer alıyor. Piton des Neiges ve Piton de la Fournaise adlı iki aktif yanardağın bulunduğu La Réunion’da sadece 700 bin kişi yaşıyor. Hukukçu eşi Doç. Dr. Mehmet Tınç’ın Reunion Üniversitesi’ne atanmasıyla 5 yıl kesintisiz ada ülkesinde yaşayan Bozcaadalı Pınar Tınç, okyanus kültürünü ve Türk halkının çok bilmediği yaşamları anlatmak için çini mürekkebiyle resim yaptı.

Okyanusya renkleri

Pınar Tınç, karşılaştığı insanların kendisinde bıraktığı iz kadar, çıkan okyanus kasırgasında kaybolan kara parçası ülkeyi anlatmak için yaptığı
12 resmi Bonne Nuit Mon Bébe ismiyle Ankara Soyut Galeri’de sergiliyor. Okyanusya kültürünü, renklerini, yaşamını anlattığı sergisinde, yerel motifleri kullandığını söyleyen Tınç, “Gördüğüm gölgeleri ve ışığı yansıtmaya çalıştım. Çocuklarım Kerem ve Ada, ilham kaynaklarım oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler