İşte İstanbul seçiminin iptal nedeni!

İstanbul seçiminin iptal nedeni nedir? Açıklandı!

İşte İstanbul seçiminin iptal nedeni!

İstanbul'da yeni seçim tarihi belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı olağanüstü itirazı kabul etti. Kurul, seçimlerin 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

SEÇİMİN YENİLENME NEDENİ

YSK'nın yenileme kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi. Sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin açıkça yasaya aykırı şekilde belirlenmesinin kararda etkili olduğu belirtildi. 225 civarında sandık başkanının ve 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin, kanun hükmüne rağmen kamu görevlisi olmadığı tespiti gerekçesiyle, yenilenme kararı alındı. Bu sandıklarda kullanılan oy miktarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırımın arasındaki oy farkından fazla olması kurul kararını etkiledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler