İstanbul Yenikapı'da Trabzon günleri Rüzgarı!

Bu yıl 11. kez düzenlenen Trabzon Günleri, İstanbul Yenikapı'da yapılıyor.

İstanbul Yenikapı'da Trabzon günleri Rüzgarı!

İstanbul’da bu yıl 11. kez düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, açılış töreniyle kapılarını ziyaret açtı. Yenikapı etkinlik alanında 03-06 Ekim 2019 tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak etkinliğin açılışına, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da katıldı.

Açılış törenine katılanları Trabzon Büyükşehir Belediyesi standında karşılayan Başkan Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, ziyaretçilere anı mahiyetinde Trabzon’a özgü hediyeliklerden takdim etti.

Trabzonlular kadar diğer ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış töreninde konuşan Vali Ustaoğlu, Karadeniz’in gözbebeği olarak nitelendirdiği Trabzon’un, maddi-manevi tüm kültürel değerlerini, İstanbul'dan Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyor olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

Sıla hasreti çeken hemşehrilerine ve Trabzon’a ilgi duyan, şehri merak eden misafirlere, Trabzon’u bir nebze de olsun yaşatmak ve tanıtmak için bu organizasyonun düzenlendiğini anlatan Vali Ustaoğlu, emeği geçen ve fedakârlık gösterenlere teşekkürlerini sundu. Vali Ustaoğlu konuşmasının sonunda katılımcıları, Trabzon'un güzelliklerini yerinde görmek üzere kente beklediklerini ifade etti.

Daha sonra konuşan Başkan Murat Zorluoğlu ise, “Kadim şehir Trabzon’umuzun Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 558. yıl dönümü ile İstanbul’da 11.’si düzenlenen ‘Trabzon Günleri’nde sizlerle bir arada olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Meraklısına tarihiyle, doğa tutkunlarına eşsiz doğal güzellikleri ve coğrafyasıyla, inananlara da gizemli mabetleriyle birçok güzelliği bir arada sunan Trabzon’umuzun İstanbul’daki tanıtım günlerine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği ve Kanuni’nin doğup büyüdüğü, ata yurdumuz Trabzon’dan sizlere, hemşerilerinizin selamlarını, muhabbetlerini getirdim” dedi.

“TRABZON; DOĞASIYLA, TURİZMİYLE, KÜLTÜRÜYLE TÜRKİYE MARKASIDIR”

Kendi betimlemeleriyle konuklara Trabzon’u tarif eden Zorluoğlu, “Deniziyle, yaylalarıyla, ormanlarıyla, horonuyla-kemençesiyle hoşgörülü ama her daim dik duran, memleket sevdalısı üretken insanlarıyla ve tabi Trabzonspor’uyla gerçek bir Türkiye markasıdır Trabzon. Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız kültürü ve onlarca medeniyetiyle, Uzungöl’üyle, Ayasofya’sı ve Sümela’sıyla tam bir turizm şehridir Trabzon. Köftesi ve hamsisiyle, kuymağı ve peynirlisiyle, ekmeği ve karalahanasıyla her damağa lezzet sunan bir şehirdir Trabzon” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKET HASRETİNİ DİNDİRİYORUZ”

Başkan Zorluoğlu, görev süresince benzer etkinlikleri farklı şehirlerde de düzenleyeceklerini kaydederek, “6 ayı geride bıraktığım Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmeden önce, -seçim kampanyamızda- seçilirsem; sadece Trabzon’daki hemşehrilerimin değil, yeryüzündeki tüm Trabzonluların belediye başkanı olacağımı söylemiştim. O nedenle başkanlık dönemimde sadece Trabzon’da değil, yurt içi ve yurt dışındaki hemşehri dernek ve vakıflarımızla, inşallah daha sıkı iletişim kuracağız ve birçok faaliyeti hem Trabzon’da hem de farklı illerimizde beraber gerçekleştireceğiz. Burada, İstanbul’daki Trabzon tanıtım günlerinde, gurbetteki hemşerilerimizin memleket hasretlerini az da olsa dindirecek etkinliklerle sizlerle birlikte olacak, inşallah memleketimizin farklı şehirlerinden buraya gelen vatandaşlarımıza da “Bize Her Yer Trabzon” düsturumuzu hakkıyla hissettireceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Zorluoğlu konuşmasının sonunda; etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, ileriki dönemde daha geniş kapsamlı, yoğun katılımlı ve coşkulu tanıtım günlerinde görüşmeyi diledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, alanda kurulan ilçe belediye stantlarını da gezdi. Etkinlik açılış programına; TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, siyasi parti mensupları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler