İstanbul seçim sonucunda flaş gelişme! YSK verilerine göre...

YSK’nin verilerine göre İmamoğlu önde gidiyor.

İstanbul seçim sonucunda flaş gelişme! YSK verilerine göre...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun verilerine göre; saat 08.00 itibariyle sandıkların yüzde 99,63'ünün açıldığı İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu önde gidiyor.

YSK’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 48,80’ini aldı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binalı Yıldırım’a çıkan oy oranı ise yüzde 48,48.

İmamoğlu 4 milyon 155 bin 141 oy alırken Yıldırım’a çıkan oy sayısı ise 4 milyon 127 bin 770. Şu an ki oy farkı 27 bin 371.

31 bin 186 sandığın bulunduğu İstanbul’da açılan sandık sayısı ise 31 bin 70.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması

SAAT 07:15 28 BİN OYLA ÖNDEYİM

Binali Yıldırım’ın afişlerinin asılmasına tepki gösteren İmamoğlu, ‘Bu manipülasyona, şu anda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmuştur. Bunları asan emekçilerin hiçbir kabahati yok. İBB, emekçilerin emeklerini ziyan etmiştir, Dünya bizi izliyor, bu süreci kötü yönettiler’ dedi. İmamoğlu, kendi sayımlarına göre Yıldırım ile arasında 28 bin oy fark bulunduğunu ifade etti.

Kendisinin yarışı önde götürdüğünü belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

Yüksek Seçim Kurulu’nun sayılarına göre de 27 bin 417 fark var. Dolayısıyla YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir. Bunu gözlemliyoruz. Yaptığımız simülasyona çok yakın, neredeyse aynı oya erişecek YSK

Bu verileri paylaşmaya başladığım an itibarıyla söylemiştim, yine söylüyorum. Bu kentin çocukları, anneleri ve halkı adına söylüyorum. Ben tebrik ederdim kendisini. Tebrik etmeyi iyi bilirim, ama tebrik edilmeyi de hâlâ bekliyorum

Son olarak İBB’nin muhtelif yerlerde astığı afişlerde sayın Binali Yıldırım’ın ismi ve fotoğrafları yer almaktadır. Ben kendilerini buradan uyarıyorum, sürece müdahale etmelerini öneriyorum. Ben olsam böyle bir sürece asla izin vermezdim.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı.  Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.  Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı.  Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi. Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum”  diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler