İstanbul'dan Kocaeli'ne kadar kaçtı

İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 11 şüpheli yakalanırken, çalıntı 48 araç ele geçirildi

İstanbul'dan Kocaeli'ne kadar kaçtı


İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,  kent genelinde park halindeki araçların çalınmasına yönelik çalışma başlattı.Teknik ve fiziki takibin ardından 25 Eylül'de İstanbul, Ankara,  Kocaeli ve Tokat'ta şüphelilerin belirlenen adreslerine eş zamanlı operasyon  düzenlendi.Operasyonda, suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen "Cin Ali" lakaplı  Ali A.'nın (56) da aralarında bulunduğu 11 şüpheli yakalandı.Şüpheli Ali A'nın otomobille İstanbul'dan Kocaeli'ye giderken takip edildiğini anlayınca hızlanarak kaza yaptığı, daha sonra yaya olarak kaçarken  çalılıkların arasında yakalandığı öğrenildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çalıntı  48 araç bulundu. Aramada, şüphelilerin araçları çalmak için kullandıkları  malzemeler de ele geçirildi.Şüphelilerin park halindeki araçları, camlarını kırıp, orijinal  beynini sökerek yanlarında getirdikleri "araç beyni" ve bununla uyumlu kontak  anahtarını, elektronik aksamlarını değiştirerek çaldıkları belirlendi.Operasyonda yakalanan şüphelilerin genellikle Kartal, Pendik ve Tuzla  bölgesinde otomobil hırsızlığı yaptıkları tespit edildi.Ataşehir'deki yediemin otoparkında tutulan çalıntı araçların  sahiplerine teslim edileceği bildirildi.Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler