İstanbul'da yeni seçim tarihi belli oldu

İstanbul'da yenilenecek seçimin tarihi belli oldu.

İstanbul'da yeni seçim tarihi belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yaptığı olağanüstü itirazı kabul etti. Kurul, seçimlerin 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

İstanbul ilçe seçim kurullarından gelen belgeleri değerlendiren kurul, AK Parti'li Özelin sunumunun ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında oylama yaptı. Oylama sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. Kurul, kararını 7ye karşı 4 oy çokluğuyla aldı.

SEÇİM 23 HAZİRAN'DA

Bu arada YSK, herhangi bir seçim çevresinde yapılan seçimlerin iptal edilmesi halinde yapılacak yeni seçimin tarihini 2 Haziran olarak belirlemişti. Kurul, incelemeler sırasında geçen süreyi dikkate alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini 23 Haziran 2019a çekti. 31 Mart mahalli idareler seçimlerine katılan siyasi partiler, yenilenen seçime de katılabilecek. Kanuna göre, partiler yeniden aday belirleyemeyezken sadece ölüm ve istifa hallerinde ilgili seçim kurullarının belirleyeceği tarihe kadar yeni aday belirlenebilecek. Ayrıca 31 Mart seçimlerindeki seçmen listeleri güncellenmeden 23 Haziran'daki seçimlerde de kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler