İstanbul'da deprem sonrası açıklamalar peşpeşe geldi!

İstanbul'da deprem meydana geldi.

İstanbul'da deprem sonrası açıklamalar peşpeşe geldi!

İstanbul'da saat 16.37'de 4.8 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin önce 4,7 olduğunu duyurdu ve dakikalar sonra 4.8 olarak güncelledi. Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen 5,8'lik depremin artçısı olduğu ifade edilen sarsıntı, İstanbul ve ilçelerinden hissedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi! Vali "Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı. Silivri ve çevresindeki ilçelerde oturanlar sokağa çıktı. AFAD yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Şarköy yakınlarında oluşan depremler ile 4.8'lik depremin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiğini belirtti.

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem, Marmara Denizi'de Büyükçekmece'nin 33 kilometre güney batısında oldu. Kandilli Rasathanesi depremin 4.8 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin derinliğinin ise 16 kilometre olduğu belirtildi. 

AFAD da, merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

Öte yandan AFAD "Meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Silivri ve çevresindeki ilçelerde oturanlar sokağa çıktı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: AYNI FAY SEGMENTLERİ DEĞİL

AFAD yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Şarköy yakınlarında oluşan depremler ile 4.8'lik depremin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiğini belirtti:

"Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir."

EKREM İMAMOĞLU: AKOM'DA TÜM EKİPLERİMİZ GÖREV BAŞINDA

​İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, "Sistemdeki hasarla ilgili haritamıza baktığımızda bir sıkıntı olmadığını gördük. Deprem İstanbul için önceliğimiz olmalı. Çalışmalarımız bu yönde. Türkiye'nin geleceği açısından tüm kurumlarımızın bu alana yoğunlaşması gerekir." açıklamalarında bulundu.

SAĞLIK BAKANI: EKİPLERİMİZ ACİL DURUMLAR İÇİN HAZIR HALDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası sağlık ekiplerinin acil durumlar için hazır olduğunu belirtti.

Bakan Koca, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası, sağlık ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir. Hepimiz için en büyük teselli, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: GEÇMİŞ OLSUN

Marmara Denizi Silivri açıklarında, 4,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı:

Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim. Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrasında, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir.

"YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR"

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğünde deprem sonrası ihbar hatlarından herhangi bir can ve mal kaybı ile yaralanma ihbarı gelmediğini ve bütün birimlerin depremin kentteki etkilerini yakından takip ettiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, meydana gelen deprem sonrasında valilik koordinasyonunda AFAD'a bağlı 26 çalışma grubunun bütün yetkililerinin AFAD Hasdal Merkezi'nde acil bir şekilde toplandığı ve değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Başta AFAD Koordinasyon Merkezi olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerine şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmediği aktarılan açıklamada, "Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir. İstanbul'umuza geçmiş olsun." denildi.

"BU DOĞRU DEĞİL"

İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Cenk Yaltırak'ın açıklamaları şöyle:

Depremin olduğu fay nispeten küçük depremler üreten bir fay. Depreme hazırlık için hala eski bir senaryoyla önlem almaya çalışıyoruz. Bu senaryoda Fatih'ten Büyükçekmece'ye kadar büyük hasar görülüyor. Bu doğru değil.

AYNI MEVKİDE DEPREM

AFAD'dan alınan bilgilere göre 26 Eylül 2019'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik depremle bugün yaşanan depremin aynı yerde olduğu gözlemlendi.

9 SAATTE 35 DEPREM! 

AA muhabirinin geçtiği son dakika bilgisine göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) yaptığı derlemeye göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geld

Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler