İstanbul'da denize helikopter düştü - İşte düşme anı

İstanbul'da Maltepe açıklarında helikopter düştü.

İstanbul'da denize helikopter düştü - İşte düşme anı

İstanbul Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü. Kazada yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti. 

Helikopterin yıldırım çarpması sonucu hızla irtifa kaybederek Bostancı sahilinin 500-600 metre açığına düştüğü iddia edildi.

Kazadan sonra pilottan ilk açıklama geldi. Pilot İsmet Özgür, "Denize indirmeye çalıştım, çakıldık" dedi.

Bostancı sahilinde yaşanan helikopter kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YARALI HALİL ÜNVER HAYATINI KAYBETTİ

Helikopter kazasında yaralananlardan birinin iş adamı Halil Ünver olduğu belirlendi.  Gelen son bilgilere göre Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti. Halil İbrahim Ünver, OTOKAR'ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, OTOKAR bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

HELİKOPTER KAZASINA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostancı sahilindeki  helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlattı. 

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saat 17.00 sıralarında  kuyruk numarası "TC-HYU" olan, "BELL 430" model birhelikopterin İstanbul İli  Kadıköy İlçesine bağlı Bostancı Sahili'ne düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine  Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İlk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan  helikopterin Kartal'dan kalkıp Sefaköy’e hareket ettiği bilgisi verilen  açıklamada, helikopter içinde bu şirketin sahibi olan Halil İbrahim Ünver ile  pilot İsmet Özgür’ün bulunduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, kazadan yaralı olarak kurtulan Halil İbrahim Ünver’in  Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, İsmet Özgür’ün de  Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı,  Ünver'in saat 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran  teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması  amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle yapılmaya devam edildiği  vurgulandı.

YILDIRIM ÇARPMASI SONUCU

Görgü şahitleri ise helikopterin alçak uçuş yaparken yıldırım çarpması sonucu düştüğünü iletti.

KARTAL'DAN SEFAKÖY'E GİDİYORDU

TC-HYU kuyruk tescilli helikopeterin Kartal'dan Sefaköy'e doğru giderken düştüğü öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler