AK Parti'den flaş seçim açıklaması: Kınanacak bir açıklamadır!

AK Parti Sözcüsü Çelik ABD'nin seçim yorumuyla ilgili yaptığı açıklama yaptı.

AK Parti'den flaş seçim açıklaması: Kınanacak bir açıklamadır!

AK Parti Sözcüsü Çelik ABD'nin seçim yorumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD Dışişleri Sözcüsünün Türkiye'deki seçim  süreciyle ilgili yaptığı açıklama kınanacak bir açıklamadır." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle;

- Sonuçlarla ilgili ima edici açıklamalarda bulunmak kendilerinin söyleyip kendilerinin dinleyeceği hususlardır.

- ABD Dışişleri Sözcüsünün Türkiye'deki seçim  süreciyle ilgili yaptığı açıklama kınanacak bir açıklamadır.

-Eleştirdikleri hususlar hukukun temel prensipleri içinde var olan hususlardır. Bütün süreçlerin patronu Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu'dur.

- Amerika'daki seçim sürecinde hala Rusya'nın etkisi var mı yok mu sorusu adli sürecin bir parçasıdır.

- Demokratik devletlerde seçim süreçlerinin yöneticisi hukuk kurullarıdır.

-  İstanbul'daki itiraz süreçlerinde binde iki orandaki farkı unutmamak gerekir.

- Bir eleştirimiz de Avrupa Konseyine'dir. Bizim davetimizle ilk kez Türkiye'deki seçim sürecini izlediklerini biliyorsunuz. Bizim dışarıdan gelen gözlemcilere gösterdiğimiz kolaylığı dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Ayrıca iktidar partisi olarak her türlü bilgiyi veriyoruz. Çünkü Türkiye'deki seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi konusunda bir sorunumuz yok.

-  Burada bir kere daha bütün yabancı yetkililere hatırlatıyorum YSK, birçok demokratik ülkelere model olabilecek mekanizmalara sahiptir.

- Hiçbir yabancı devletin herhangi bir organı ya da açıklaması,  Türkiye'deki seçim sürecinin sonuçlarının meşruiyetinin kaynağı değildir.

- CHP'nin İstanbul adayının bir aktivitesi var. Kendisi her gün defalarca basın toplantısı yaparak iddialar gündeme getiriyor. Getirilen iddialar ve yurt dışından yapılan açıklamalarla ilgili olarak çeşitli değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz. İlk defa bir kişi mazbata almadan program düzenliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse üst başlığı mazbata olan basın toplantıları yapıyor.

- Bir kişi göreve talip olduğu zaman görevin ağırlığını taşımadık. Bunun da temeli hukuka saygıdır. 2014 seçimlerinde adaya mazbatası 8 gün sonra verilmiştir.

- Panik atak siyaseti koyarak mazbata seferberliği içerisine girildiği daha önce görülmemiştir.

- Memlekette her şey normaldir. Vatandaşlarımız üzerinde baskı oluşturmaya çalışmak doğru bir tavır değildir. Hukuki süreç devam etmektedir. AK Parti'nin artığı yerler olduğu gibi CHP'nin de oylarını arttırdığı yerler var.

- Hiç kimsenin oyu yenmemelidir. Hiç kimse de oyunu yedirtmemelidir. 

- Vatandaşımız kime talimat vermişse mazbata ona verilecektir.

- Olağanüstü ya da stresli bir durum yok. Bu şekilde sürekli açıklama yapmak sağlıklı bir yaklaşım değil.

- Anıtkabir defterinin resmi unvanı olmayan bir kişi tarafından istismar edilmesine itiraz ediyoruz. Twitter'a istediğiniz unvanı yazabilirsiniz. Orada mazbata istemiyorlar. Biz de Atatürk'ün aziz hatırasına ziyaret kurallarına uygun davranmasını beklerdik. Sahip olmadığınız bir unvanı kullanarak Atatürk'ün hatırasını suistimal etmek yakışıksız bir tavır olarak ortaya çıkmıştır.

- Umarız bunlardan ders çıkarırlar daha dengeli bir tavır gösterirler.

- Normal bir hukuki süreci AK Parti'nin iç meselesi diyerek dedikodu malzemesi yaparsanız bu kürsüden cevap vermek zorunda kalıyoruz. 

- AK Parti'de olmayan şeyi dedikodu malzemesi yapmaları son derece yakışıksız olmuştur. İlla siyaset zeminine çekmek istiyorlar. 

- Zaman hep beraber sabırla beklemek, hukuki sürecin sonuçlanmasını beklemek. Sandığa gidip, ilerleyen yaşına rağmen, engeline rağmen, Yusuf kardeşimiz gibi uğradığını hakarete zorluklara rağmen sandığa giden vatandaşımın oyuna sahip çıkmak istiyoruz.

- Kazanan demokrasi olacak. Demokrasi vatandaşın her hal ve şart altında kazandığı rejimin adıdır. Biz vatandaşımızın kime ne talimat verdiğini çok net anlayacağız. Sakin bir şekilde sonuç beklenecek, sonuç ortaya çıktığında hepimiz sonucu selamlayacağız. 

- Sosyal medyada bir sürü yalan haber çıkıyor. Sürekli olarak bunlar etiketlenip partimize soruluyor. Partimizin yetkili kişileri bellidir, açıklamalar bu şekilde yapıyor. Biz orayı kontrol edebilecek bir durumda değiliz. Oradaki tartışmaların parti olarak parçası değiliz. 

- NATO ile ilgili tartışmalar çerçevesinde Türkiye ile ilgili bazı konular gündeme geliyor. ABD Başkan Yardımcısı'nın salı günü bir sözü oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse bu derece Türkiye'yi suçlayan açıklama karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Uzun zamandır ABD yönetimi NATO'yu hırpalayan beyanatlar gelirken Başkan Yardımcısı'nın NATO'yu keşfetmesini ilk olarak değerlendirebiliriz. Türkiye NATO'nun kurucusu olduğu gibi kilit müttefiklerinden bir tanesidir.

-  Bitmiş bir anlaşmadan Türkiye'nin vazgeçmesini istemek Türkiye'nin egemenlik haklarına saygısızlıktır. NATO'nun kilit bir müttefiki olan Türkiye'nin kıymetini bilsinler. 

MIKE POMPEO AÇIKLAMASI

Şimdi tabii Suriye'nin kuzeyinden ülkemize yönelen tehdit ABD'nin komşusu tarafından yöneltilseydi tutumları ne olurdu? ABD yönetiminin terör örgütüne tırlarca silah gönderildiği herkes tarafından biliniyor. Yıkıcı faaliyetlere odaklanmalarında fayda var. 

İstanbul'daki Ankara'daki itirazla ilgili olarak bütün vatandaşlarımız sakin olsun. Demokrasi gücünü göstermektedir.  YSK itibarını korumak herkesin görevidir. Bırakın hukuk işlesin ve sonuca saygı duyalım. Bu süreçler de sonuçlanacaktır. İradesi tecelli etmiş olacak. Türkiye bu seçimlerden demokrasisini güçlendirerek çıkmıştır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler