İskenderpaşa Ortaokulu’ndan Türkiye’ye örnek kampanya

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bulunan İskenderpaşa Ortaokulu’nda Örnek bir kampanya başlatıldı. Trabzon’da yaşayan ve annesini de ilik kanseri hastalığından kaybetmiş 4 yaşındaki bir çocuk için yola çıkan, daha sonra Kızılay iş birliği ile Türkiye’de donör bekleyen 1 milyon kişiye umut olma adına genişletilen kampanyanın startı bugün verildi.

Trabzon ili Ortahisar İlçesi Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse yaptığı açıklamada; “Sadece Burada toplanma amacımız olan yavrumuz değil tüm Trabzon ve Türkiye’ye örnek olması adına, arkadaşlarımızın okulumuzda Beden Eğitimi öğretmenimiz Sema hanımın, okul müdürümüz Cemal beyin ve bütün okuldaki arkadaşlarımızın katılımıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldı. Kızılay’daki yetkili arkadaşlarımız da az önce ifade ettiler, 1 milyona yakın kök hücre ve kan bağışı bekleyen lösemili hastamız var. Ben Türkiye’de bu tür farkındalığın çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Özellkle hem kan bağışı hem kök hücre hem de organ bağışı adına farkındalık oluşturabilme adına burada bulunmaktayız. İnşallah bu kampanyamız sadece Trabzon’da değil ülkenin her yanında diğer okullarımıza ve diğer vatandaşlarımıza da örnek olur. İnşallah Kan bağışı, ilik nakli ve organ bağışı açısından bu kampanya milat olur Trabzon açısından, bütün okullarımıza yayılır. Buradan bu kampanyayı bütün okullarımıza yaymayı düşünüyorum. Katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Etkinlikte Haber61 mikrofonlarına konuşan iskenderpaşa Ortaokulu Okul Müdürü Mehmet Cemal üçüncü ise “Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz İskenderpaşa Ortaokulu olarak farkındalığımızı gösteriyoruz. Küçük yavrumuza inşallah bir faydamız olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Kampanyanın mimarlarından İskenderpaşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sema Kayıkçı kampanyanın 1 milyon donör bekleyen hastaya umut olması adına önemli olduğunu belirterek “Haberi duyduğumuzdan sonra bir şeyler yapmak istedik. 1 Milyon’a yakın donör bekleyen hastamız var maalesef Türkiye genelinde. Biz de bir ışık olma adına, bekleyenlere umut olma adına bir kampanya düzenledik. Umarım faydasını göreceğiz. Ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar