İpek kirpik nasıl kullanılır? işte kullanımı hakkında bilgiler

İpek kirpik son dönemde güzelliğine güzellik katmayan her kadının yoğun ilgisini görüyor. İşte ipek kirpik kullanımı hakkında merak edilenler…

İpek kirpik nasıl kullanılır? işte kullanımı hakkında bilgiler

En çok kısa, düz ve şekil alamayan kirpikleri ile başı dertte olanların hayalini kurduğu bu uygulama sayesinde kişiler ayna karşısında saatlerini harcamadan uzun, gür ve hacimli kirpiklere sahip olabiliyor. İpek kirpik yaptıranların uyması gereken kurallar, ipek kirpik kullanımın ömrünü uzatabiliyor. Peki, ipek kirpik kaç ay kullanılır? Kadınlar için uzun ve dolgun kirpikler, sahip olmak istedikleri bir özelliktir. Bu sebeple türlü türlü işlemler araştırılır, denenir ancak bu işlemler genellikle istenilen sonuca ulaştırmaz. İpek kirpik ise uzman kişiler tarafından yapılan pek çok kişinin olumlu sonuçlar aldığı bir uygulamadır. Ancak bu uygulamadan herkes memnun olacak diye bir kural yok. Çeşitli sebeplerden dolayı ipek kirpik uygulamasından memnun olmayanların da var olduğunu belirtebiliriz. Yine de açık renkli, seyrek, kısa ve inatçı kirpiklere sahipseniz hayalinizi kurduğunuz o uzun ve hacimli kirpikler için bu uygulamayı denemeye değer. O halde takma kirpik uygulaması olarak bilinen ipek kirpik hakkında merak edilenleri yazımızda sizler için bir araya getirdik…

İPEK KİRPİK KAÇ AY KULLANILIR?

Son zamanların en çok ilgi duyulan uygulamalarından biri olan ipek kirpik uygulaması, gencinden yaşlısına herkesin tutkusu haline geldi. Özellikle işe giderken saatlerce makyaj yapmaya ayıracak vakti olmayanlar bu işlemi tercih edebiliyor. Çünkü işlem sonrası göz makyajı için uğraşmanıza gerek kalmıyor. Aynı zamanda dolgun ve uzun kirpiklere sahip olmak için pahalı maskaralar ve kıvırıcı aparatları kullanmaktan sıkılanlarından da sayısı bir hayli fazla. Bu sebeple ipek kirpik uygulaması popülerliğini uzun dönem koruyacak gibi görünüyor. 

İpek kirpik uygulaması hakkında merak edilenlerin başında uygulamanın kalıcılığını ne kadar süre koruduğudur. İpek kirpik uygulaması yaptıran kişiler gerekli önerileri dikkate aldığında bu süre 3 aya kadar uzayabilmektedir. Ancak birkaç ay sonra ilk görünümü giderek bozulmaya ve kirpikler düşmeye başlıyor. Bu nedenle 3-4 haftada bir kirpiklere ekleme yapılarak ortaya çıkabilecek olan kötü görüntü engellenebiliyor.

İPEK KİRPİK DOĞAL KİRPİKLERE ZARAR VERİR Mİ?

İpek kirpik uygulaması sonrası kirpiklerde bir hasar meydana geliyorsa uygulamada bir hatanın varlığından söz etmek mümkündür. Profesyonel yani işinin ehli bir kirpik teknikeri tarafından uygulanan ipek kirpik uygulaması doğal kirpiklere zarar vermemektedir. 

İPEK KİRPİK BAKIMI NASIL YAPILIR?

İpek kirpik bakımı takılan kirpiklerin ömrü açısından son derece önemlidir. İpek kirpik uygulamasının yapıldığı gün sırt üstü uyumanız önerilecektir. Bunun yanı sıra ilk 24 saat su ile temasından kaçınmak gerekir. İlk 24 saat yapılan hatalar kirpiklerin yapıştırıcı özelliğini kaybetmesine, kısa sürede bozulmalarına sebebiyet verebiliyor. Kirpiklerinizi her gün taramak ve maskara kullanımından kaçınmakta oldukça önemli. Makyaj ürünlerinizin seçiminde ise yağsız olanları tercih etmeye özen göstermelisiniz ve kirpiklerinizi ovuşturma eylemlerinden kaçınmanız oldukça önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler