İndirim furyasına zincir marketlerden sonra o sektörler de katılıyor!

Zincir marketlerden peş peşe ‘fiyat sabitleme’ ve ‘indirim’ haberleri gelirken bunlara yeni sektör temsilcileri de katıldı.

İndirim furyasına zincir marketlerden sonra o sektörler de katılıyor!

Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde ürünlerin elden çıkarılması için yarışa girildi. İşte peş peşe indirimlerin gerçekleşeceği sektörler ve detaylar…

Enflasyondaki düşüş fiyatlara yansımaya başladı. 2023 yılına adeta indirim yarışı ile başlayan zincir marketler peş peşe yaptıkları duyurular ile ilk olarak ‘fiyatları sabitleme’ daha sonra ‘indirim’ olarak açıklamalarda bulundu. Gıda fiyatlarındaki indirimi büyük bir sevinç ile karşılayan vatandaşlar diğer sektör temsilcilerinden de benzer şekilde adım beklediklerini ifade etti.

STOKLARI ELİNDEN ÇIKARMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER
Vatandaşın bu beklentisi karşılıksız kalmadı ve özellikle stok fazlası bulunduranlar firmalar indirim zincirine dahil oldu. Pandemi ve döviz kurundaki yükselişi bahane ederek 2022 yılında bolca stok biriktiren firmalar akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurunun stabil hale gelmesi ile maliyetlerinin inmesinin ardından harekete geçti.

GİYİM SEKTÖRÜ İNDİRİME GİDİYOR
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, "Zincir marketlerde yaşanan fiyatların sabitlenmesi konusunu bu yıl kendi sektörümüzde de göreceğiz. Fiyat etiketleri üzerindeki artışı bu yıl görmeyeceğiz. İhracatta daralma yaşadık, fiyatları sabit tutarak elimizdeki stoku eriteceğiz" diye konuştu.

BEYAZ EŞYA DA KATILIYOR
Stok probleminin en ciddi yaşandığı sektörlerin başında özellikle beyaz eşya geliyor. Pandemiden sonra depoları yüksek maliyetlerle dolduran sanayiciler, navlun fiyatları da düşünce telaşa kapıldı. 2023'te TL'de değer artışı beklediklerini belirten Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Talha Özger ise "Bu yıl işgücü ve enerji girdi maliyetlerimizin belirginleşmesini, TL'nin değerlemesini bekliyoruz" dedi.

KAPASİTE ARTIŞINA GİDİLİYOR
Bir taraftan stok eritme telaşı olurken diğer taraftan kapasite artırmayı düşünen de var. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güven Karaca küresel piyasalarda birçok firmanın enflasyonist dönemlerde küçülmeye gittiğini, kendilerinin ise kapasite artışı sağlayacaklarını söyledi. Karaca, "2024 yılının ikinci yarısında küresel piyasalarda olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum. O gün geldiğinde optimum kapasite ile talepleri karşılama noktasında hazır olacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi