İlk uçuş Trabzon'a olacaktı! KKTC'den kötü haber geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulacak olan ve ilk seferini Trabzon'a yapması planlanan yeni Havayolu şirketi projesinden vazgeçildi.

İlk uçuş Trabzon'a olacaktı! KKTC'den kötü haber geldi

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mavi Gök Havacılık’ın ihaleden çekildiğini ifade ederek, “Bu saatten sonra tekrardan yeni bir havayolu şirketi kurulması zor görünüyor” dedi.
KKTC’de kurulması planlanan yeni havayolu şirketinin ihale sürecinde birtakım sıkıntılar yaşandı.

MAVİ GÖK HAVACILIK İHALEDEN ÇEKİLDİ
Yeni havayolu şirketine ismini de verecek olan Mavi Gök Havacılık’ın ihaleden çekildiği bildirildi.
Ülkede yeni bir havayolu şirketinin kurulması ihtimali de Mavi Gök Havacılık’ın ihaleden çekilmesi sonrası zor görünüyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulundu.

ARIKLI: TEKRARDAN YENİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİ KURULMASI ZOR GÖRÜNÜYOR
Mavi Gök Havacılık’ın sürecin fazla uzaması ve özellikle kış dönemine girilmesi sonrası yaşanan sıkıntılardan dolayı ihaleden çekildiğini ifade eden Arıklı, “Bu saatten sonra tekrardan yeni bir havayolu şirketi kurulması zor görünüyor” açıklamasında bulundu.

Arıklı, bazı kesimlerin ülkede iş yapılmasını istemediğini, doğru yürütülen politikalara bile kötü yakıştırmalar yapıldığını söyledi.

Her işin arkasında saçma sapan iddialar ve algı operasyonları olduğunu savunan Arıklı, “Bu dönemde birçok havacılık şirketi zarar ederken, eldeki firmanın değerini bilmemiz gerekirdi” diye konuştu.

“HER KAFADAN BİR SES ÇIKTIĞINDAN DOLAYI İHALE SÜRECİ GECİKTİ”
Arıklı, her kafadan bir ses çıktığından dolayı ihale sürecinin geciktiğini, bu yüzden de anlaşma yolunda oldukları şirketle de uzlaşamadıklarını ifade etti.
 
Bu mantıkla ilerlendiği sürece vatandaşın ‘pahalı bilet almaya’ devam edeceğini dile getiren Arıklı, “Ülkede her yapılan doğru işe tepki gösteriliyor” diye konuştu.

"İLK UÇUŞ TRABZON'A" DEMİŞTİ
İlk etapta Türkiye’ye uçuşların yapılacağına işaret eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ilk seferlerden birinin Trabzon’a gerçekleştirileceğini de müjdelemişti. Bakan Arıklı, “Adana, İstanbul, Ankara gibi lokasyonlara uçuşlarımız var fakat ülkemizde ciddi bir Karadenizli olup yaşayan var ve Karadeniz’e gitmek istediklerinde ciddi bir zaman kaybı ve para kaybına uğruyorlar. Yeni kuracağımız hava yolu şirketi de ilk seferlerinden bir tanesini inşallah Trabzon’a yapacak” açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler