İlk toplantı yapıldı! 700 bin işçiyi yakından ilgilendiriyor

 Kamuda çalışan 700 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri ilk toplantısı gerçekleştirildi.

İlk toplantı yapıldı! 700 bin işçiyi yakından ilgilendiriyor

İşçi tarafını temsil eden Türk-İş, taban ücrette iyileştirme konusunu masaya yatırırken refah payı talebinde bulundu.: Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin 2023-2025 döneminde maaşlarına etki edecek zam oranlarının belirlenmesi için yapılan pazarlıklar bugün resmen başladı. Görüşmelerde zam oranı, refah payı, taban ücret, kamudaki taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumu ile sosyal haklar gibi konular konuşuldu.

İŞÇİ TARAFINDAN TABAN ÜCRETİ TALEBİ
Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Kamu İşveren Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile görüşerek işçi tarafının taleplerini iletti. Buna göre, işçi tarafı taban ücret iyileştirmesi yapılmasını, üstüne refah payı eklenmesini istedi. Oransal zam talebinin daha sonra iletileceği öğrenildi. Geçici işçilerin kadroya alınması talep edilirken, taşeronlardan kadroya geçene emeklilik şartının kaldırılması istendi. Ayrıca bu işçilere tayin hakkı verilmesi talep edildi.

"BUGÜN İLK TOPLANTIYI YAPTIK"
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bugün ilk toplantının yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti: 700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu sözleşme görüşmelerine bugün resmi anlamda başladık. Bugün ilk toplantıyı bakan bey ile yaptık. Tabanda bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Refah payı işçi arkadaşlarımıza verilmeli. Taşerona kadroyla ilgili çözüme kavuşulmalı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem