Caner Çuvalcıoğlu

Caner Çuvalcıoğlu

İlk 15 dakika son 15 dakika

Sevgili Trabzonspor lular yazar mısın dediler yazarım dedim. Daha ilk günden olası hatalarım için özrümü kabul edin. Sonuçta Ben gazeteci değilim.

Trabzonspor Rıza Hoca’nın maç öncesinde söylediği gibi sol bek te Visca’ ya önlem olarak Kamil Ahmet’i, Hubocan’ ın yanında Durica’yı, Kucka yerinde Onazi’yi tercih ederken Yusuf ile Sosa’yı aynı anda sahaya sürebilmek adına sol önde Castillo, Olcay yada Ndoye yerine Yusuf Yazıcı yı tercih ederek başladı. Başakşehir ise FB maçındaki eksiklerinin geri gelmesine ilave olarak orta sahanın ortasında Emre nin yanında defansif Mahmut Tekdemir yerine ofansif Gökhan İnler i tercih ederek geçen hafta yaşadığı mağlubiyeti unutturmak için kazanmaya yönelik oynayacağını belli etti.

Maç geçen hafta oynanan Başakşehir – FB maçına çok benzer bir şekilde başladı. Ts üçüncü bölgede geçen hafta fb nin yaptığı gibi başkı yaparak rakipten top kazandı, Başakşehir’ i oynatmadı ve kendi oyununu oynayan oyunu kontrol eden takım oldu. Henüz maçın 3.dakikası Sosa kendi baskısı ile kazandığı topu kaleye vurmak yerine daha düzgün açısı olan Burak’ a pas verse TS öne de geçecekti. Ancak 15.dakikadan sonra TS sahada birlikte hareket etme özelliğini kaybetti kopuk oynamaya başladı. Top ayağında iken doğru pas yaparak oyunu ve kendini dinlendiremediği için sahada üstünlüğü rakibine kaptırdı. Okay stoperlerin içerisine çok girerek ortasahada eksik kalmamıza neden oldu. Takım halinde hareket edemeyince bazı oyuncularda erken yorulup oyundan düştüler. Önce ortasaha sonra sahanın tümünde üstünlüğü Başakşehir’ e teslim ettik. Adam paylaşmada ki bir hata ile de akan oyunda Adebayor’un yandan gelen yüksek bir topla buluşmasına engel olamayınca mağlup duruma düştük. Devrenin sonunda Burak savunmanın üzerine atılan yüksek topu göğsü ile kontrol edip kendine çok net bir pozisyon hazırladı ancak gol vuruşunu alışılagelmişin dışında yapınca devreye 1-1 girme şansını kullanamadık.

Maçın ikinci yarısı son onbeş dakikaya kadar oyunun kontrolü ilk yarının büyük bölümünde olduğu gibi Başakşehir’ de idi. TS çok etkisiz oynadı, pozisyon üretemediği gibi sahada mücadele anlamında da hiç etkili olamadığını gördük. 73’ dakikada oyuna giren Castillo yine kollektif anlayıştan uzak oynadı ama takımın hücum gücüne olumlu etki yaptı. Bu süreçte Burak Yılmaz’ a üç net pozisyon hazırladı. Burak bugün tek kelime ile şanssızdı ve bu pozisyonları gole çeviremedi.

Sonuç olarak asla kaybetmememiz gereken bir maçı kaybettik. Bugün daha çok isteyen değil daha akılcı oynayan kazandı. Sevgili Rıza Hoca TS’un bu maçtan önceki son 5 maçta aldığı beraberliklerin Benim için hiçbir anlamı yoktur olamazda ancak eğer büyük takım isen ki bunu tartışmam bile bugün bu maçı kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR