Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İleriye format atmalı!

Aslında bu karşılaşma tarafsız bir sahadaydı, Kasımpaşa’da.

Yani ne Trabzonspor’un ne de Hangi Kredi Ümraniyespor’un eviydi. Taraftar üstünlüğü haliyle son şampiyonda olunca! keyifli başladı 90 dakika…. İlk 20 dakika Ümraniye takımını sahasına hapseden kuzeyin uşakları! Özellikle oyunun üçte birlik  bölümünden sonra rakibine üstün görünse de, haftalardır üzerinde durduğum konunun fragmanını bu gecede seyrettim.

Neydi peki? Bakın; bu Trabzonspor takımı gol yememeye devam ediyor. Belki bir süre daha yemeyecek ama gol sevincinin sıkıntısını her hafta yaşayacak diyebilirim. Belki sakatlıktan çıkan Marek Hamsik’in yanı sıra, Umut Bozok, Maxi Gomez ve Yusuf Yazıcı transferleri, rakip defans bloğunu çok daha zorlayacaktır. Daha önce yazdım yine yazıyorum; bordo mavili kulübün takım bloklarına yaptığı transferler ve takviyeler ile kadroyu güçlendirme projesi doğrudur. (Şampiyonlar Ligine geç kaldıysa da!)

Ama bu hücum hattıyla, rakip defansta iki-üç kişiyi kendi bireysel kabiliyetiyle eksiltemeyen bir kanat oyuncun yoksa, sıkıntılı günler yaşar bu takım diyeyim. Transferin bitimine altı gün kaldı. Bugün UEFA’ya Avrupa Ligi için verilecek olan listenin son günüydü. 

Bunu bilen SK Dnipro-1 ekibi, Artem Dovbyk ve Olimpiakos takımı, Giorgos Masouras konusunda, bedellerini birden daha da yükseltince, bu transferler rafa kalktı.
                                                                    *
Haliyle Trabzonspor; hücum kanatlarına eski futbolcularından bire bir adam geçmede ve rakip ceza alanı içerisinde rakip eksiltme özelliklerine sahip; Ali Kemal Denizci, İhsan Sakaloğlu, Necdet Ergün, Hasan Şengün, Hayrettin Aksoy, İbrahima Yattara, Anthony Nwakaeme vsb… Stilinde bir oyuncu bulamazsa, gol konusunda kıtlık yaşama ihtimali yüksek.

Bu yüzden Avcı, elindeki kadroya göre özellikle ileri hatta oyun stilini değiştirmek zoruna gidecektir. Artık yüksek kafa toplarına da çıkıp vuracak santraforun yok. Öyle mi? Öyle.

Mesela; bu akşam ki karşılaşmada, bordo mavili takım en uçtaki Djaniny’i beslemek için, sağdan soldan beş kişiyle,  bu oyuncuya erzak taşımaya çalıştı ama yemez! İnanın yemez!

Trabzonspor’un golünde bana göre Bakasetas’ın imzası var. Kaleci Serkan’dan dönen topa vuran Trezeguet, o rahat pozisyonda bile topu yan direğin içine vurdurarak golü zor buldu. Rakip kim? Bu sezon Süper Lige çıkan İstanbul’un bir semt takımı.

Bu takımın önünde, Macaristan’da Ferençvaroş ve Adana’da Adanademirspor deplasmanları var. Hücum hattında sistem kesinlikle değişmeli. Yan yana iki oyuncu Umut Bozok ve Maxi Gomez’in oynama ihtimali yüksek olmalı. Ve kanat oyuncularının ve orta sahanın özellikle incecileri; Abdülkadir, Bardhi ve Yusuf Yazıcı ile bu ikiliyi pozisyona sokmalı. Bu gece yenilecek bir kaza golü bile olabilirdi. Çünkü; yarın bundan çok daha zor maçlar var. Bu yüzden kadroya göre, oyun formatını bir kez daha gözden geçirmeli Abdullah Hoca.
                                                                    * 
Ayrıca yedek kulübesindeki bir eksikliği ben oturduğum yerden hissediyorum ve izliyorum. Bilmem farkında mısınız? Abdullah Avcı, acaba gerekli teknik, taktik, destek ve görsel takviyeyi yanındakilerden alabiliyor mu? Anlayacağınız ben Egemen Korkmaz’ın eksikliğini çok net olarak görüyorum söyleyeyim.  

Bu arada yazıyı yazarken haber geldi; Dorukhan’ın sakatlığı ciddi gibi, çapraz bağlar sıkıntılı sanırım ama yinede MR sonucunu beklemekten başka çare yok. Dilerim bağlar kopmamıştır.

Gecenin güzelliği alın teri ve üç puandı aslında. Birde Abdülkadir Ömür’ün kaptan kolluğuyla iyi niyetli ve istekli gayretleri… Bordo mavililer rakibine oranla, oyunun büyük bir bölümünde üstündü doğrudur ama her zaman Ümraniyespor ile oynamayacaksın değil mi?  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.