İl İstihdam kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Nuri Okutan başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Trabzon Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve

İl İstihdam kurulu toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Nuri Okutan başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Trabzon Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi, üniversite, sivil toplum örgütleri ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Okutan, mesleki eğitim kurslarının önemine değinerek AB uyum sürecinde istihdam edilecek kişilerin kurstan geçmiş, belgeli ve bir işin uzmanı olması gerektiğinin altını çizdi.

İl İstihdam Kurulu'nun 5760 sayılı yasa ile İl İstihdam ve Meslek Edindirme Kurulu adı altında yeniden revize edilip yapılandırıldığını hatırlatan Vali Nuri Okutan, bu çerçevede Trabzon'da hem istihdama katkı sağlamak hem de yeni meslek edindirme çerçevesinde projeler üretip kurslar açtıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde artık istihdam edileceklerin muhakkak kurstan geçmiş, belgeli ve bir işin uzmanı olmaları icap ediyor. Biz kurul olarak bu çerçevede meslek edindirme kursları açarak kursiyerlerin istihdam edilmesini hedefliyoruz.”

İstihdam ve Meslek Edindirme Kurulu tarafından 2008 yılı içerisinde 101 kurs açıldığını kaydeden Vali Okutan, bu kurslarda eğitim gören 843 kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti. Vali Okutan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Halk Eğitimi Merkezi ve diğer kuruluşların açtığı kurslar sonucunda ise yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Açılan kursların iyi anlatılması ve halkın bilgilendirilmesi sonucunda çok verimli olacağına inandığını dile getiren Vali Okutan, “Vatandaşımız iyi bilgilendirilirse hemen hemen hiçbir sıkıntımız kalmaz. Of'ta, Sürmene'de, burada açtığımız kurslarla ilgili bir sıkıntımız yok.

Biz teker teker işyerlerine gidip ne gibi ihtiyaçlar var, bunları tespit etmeliyiz ve iş ihtiyacı olanlara da bunu iyi anlatmalıyız. Bu görev de daha çok bize düşüyor. Bölgemizde fındık toplamada, inşaat işlerinde çok ciddi manada kaçak işçilere para ödüyoruz.

Bizim bu kursları iyi anlatmamız, iyi tanıtmamız lazım. Bu yaparsak bir sorun kalmaz. İşveren ile işsizleri buluşturacağız. Arada kalite farkı varsa bizde o farkı eğitimle gidermiş olacağız. Asıl hedefimiz budur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler