Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İkiside istediğini aldı ...

 

Emerson kadro dışı.

Janko ve Yasin takımdan ayrı çalışıyor.

Emerson ve Yasin için doğru karar. Janko’da biraz daha belki beklenebilirdi.  Colman ise yakıştığı yerde, yedek kulübesindde maça başladı.

Celustka,Aykut,Abdullah,Alim ve Uğur Dündar kadroda yoklar.  Hafta içi idmanlarda iyi olam Emre Güral’da, 18 kişilik kadroda yok ama o niye yok bilmiyorum.

                                                                         *

Beşiktaş cephesinde İsmail,Mustafa,Dentinho ve Almeida ise sakatlıkları nedeniyle yoklardı.

Trabzonspor’un başkanı Sadri Şener ise Avni Aker’de bu sefer yoktu.  Dışarıda karşılaşmayı TV den izlemeyi  tercih etti,heyecandan olsa gerek.

Son Kasımpaşa yenilgisinin 11 in de 4 değişiklik vardı. Cech,Bamba,Adrian ve Soner bu geceki  ilk 11 de  forma giyen isimler oldu.

                                                                         *

Trabzonspor  konuk ekibe oranla oyuna daha istekli ve daha iyi başladı. Karşılaşmanın önemi açısından iki takımı da çok gergin ve stresli gördüm. Tribünlerden bu maçı izleyenlerde aynı stresi taşıyordu desem doğrudur sanırım.

Çünkü ; Kaybeden tarafın sıkıntıya girebileceği  bir  maçtı, kaybedende olmayınca her iki  tarafda skora razı oldu. Bir takımın kaptan kolluğunu taşıyorsa, saha içerisinde daha cesaretli olmalıydı Halil Altıntop.  İkili mücadelelerde ürkek ve çekingen idi.

Olcan Adın’ın istekli ve arzulu oyunu takımına pozitif katkı sağladı, özellikle ilk 45 dakika takımının en iyisiydi.  Sarı kart gören Zokora, Bursa deplasmanında yok ama bugün toprağı Bamba ile oynaması gerektiği gibi oynadılar. Baktılar ki papuç pahalı.

f1.jpg
aci.jpg
mor.jpg
sar.jpg
kurs.20121221113523.jpg

                                                                         *

İkinci yarıda Henrique’nin çıkması ve yerini Sapara’ya bırakması isabetdi. Brezilyalı bir çok pozisyonda her nedense takıma gaz vereceğine , fren oldu.

Volkan şen’in, Adrian’ın yerine oyuna dahil olması olumluydu.  Alanzinho  son 10 dakika Olcan Adın’ın  yerine oyuna girdi ama Olcan Adın, bu gece alkışı hak edenlerdendi.  Soner’de ki  gayret saygıyı  hak ettirdi.

Deniz  ve Dağ tarafındaki kale arkası tribünleri görevlerini  yaparken Maraton onlara sadece 10 dk destek verdi.  Kapalı Tribünü soracaksanız,  özellikle üst katı anlamam mümkün değil.  Üstleri çatıyla kapalı bir bağırsalar toplu halde yok mu, stadyum inler ama  nerdeeeeee yan gelip, maç seyrettiler.

                                                                          *

Trabzon ile Beşiktaş’ın özellikle defanslarının hücuma çok katkı sağlamamaları ve çakılı oynamaları her iki takımında birbirinden çekindiği anlamını taşıdı. Birer puan iki takımada yaradı.   

Oyunun 61.dakikasında  az sayıdaki bir grubun sahaya yasak olan maytap atması ve takımı can havliyle mücadele ederken, ortamın bir anda gerilmesi çok can sıktı. Olmamalıyıdı.  

Güvenlik güçlerinin de tribüne çıkıp biber gazı sıkmasıda olayın tuzu, biberi oldu. Yanlışa, yanlışla karşılık vermeleri ağır kaçtı. Allah’tan kısa sürdü.

                                                                         *

Galatasaray mağlubiyetiyle gerilen Beşiktaş, şampiyonluğa oynar bir görüntü vermedi . Çıkar Fernandes  ile Olcay’ı takımdan,  Siyah Beyazlılar orta sıralara oynar. Karşılaşmanın başlamadan sakatlanan kalecisi Mcgregor ‘un yerine kaleye geçen Cenk,  takımının bence en iyisiydi.

Bu karşılaşmaya atandığında tartışmalar yaratan orta hakem Fırat Aydınus, dedikodulara sebep olmayarak  dört,dörtlük bir maç yönetti.

Bu tek puan Trabzonspor’un  Bursa deplasmanına biraz daha güvenli gitmesini sağlayacak  ama Bursaspor deplasmanından puanla dönmeside sanki şart oldu.

 Ne dersiniz ?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR