İbrahim Tatlıses konuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Mersin Festivali kapsamında konser veren İbrahim Tatlıses, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemlerdeki terör saldırılarını kınayan Tatlıses, Hülya Avşar'ın kendisi

İbrahim Tatlıses konuştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Mersin Festivali kapsamında konser veren İbrahim Tatlıses, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemlerdeki terör saldırılarını kınayan Tatlıses, Hülya Avşar'ın kendisine yapmış olduğu tavsiyelere de, "Hülya Avşar benim muhatabım değil" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin İstanbul Bakırköy'de kumar oynadığı iddiasıyla gözaltına alınmasını hatırlatarak, söz konusu olayı 'talihsiz bir olay' olarak nitelendirmesi üzerine Tatlıses, "Ortada talihsiz bir olay yok. Ve orası da bir kumarhane değildi.

Benim gitmiş olduğum yer 'Kırmızı Cafe' diye bir yer. Orada A Milli Futbol Takımı'nın Estonya ile oynamış olduğu maçı seyrettik ve ondan sonra da oturup arkadaşlarla taş oynayacaktık. Ve bu taşlar da her yerde var. Kahvehanede de, her evde de var, yani bu taş okey taşı. Bunu da Japonlar elektronik ortama taşıdı. Tabii bu oyun parayla değil, fişle oynanıyor" dedi.

Ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu, İstanbul'da belirli aralıklarla kumar operasyonları düzenlendiğini ve buralarda gözaltına alınanların da eliyle yüzünü kapattığını, ancak kendisinin böylesi bir tavır içine girmediğini söyleyen İbrahim Tatlıses, bu nedenle yaşanılanların 'talihsiz bir olay' olarak nitelendirilmesini gülerek karşıladığının altını çizdi.
Son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tatlıses, terörü bir ateşe benzeterek, her terör saldırısının yürekleri sızlattığını ve kendilerinin bir sanatçı olarak üzüldüğünü kaydetti.

Tatlıses, terörün her türlüsüne karşı olduğunu ifade ederek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. İçimiz yanıyor, içimiz sızlıyor. Kim ister ki ocağındaki ateş sönsün. Ben isterim ki; çoluğuma çocuğuma yemek pişirirken ocağımda ateş yansın. Ama bir söz vardır; 'Ateş düştüğü yeri yakar' diye.

Bu tür olaylar herkese kolay geliyor. Gerçekten de ateş düştüğü yeri yakıyor, o yanarken de bizim de yüreğimiz sızlıyor. Bir sanatçı olarak Türkiye'de ve bütün dünyada barışın sağlanmasını, insanların el ele kardeşçe yaşamasını istiyorum.

Bu tür terör saldırıları bize acı veriyor ve yaşanılanlar karşısında ne yapacağımızı bazen şaşırdığımız da oluyor. Bu noktada siyasilere önemli sorumluluklar düşüyor. Onlar neyin, nasıl ve ne şekilde yapılacağını daha iyi bilirler. Bizim burada söyleyeceğimiz tek şey var; bizim içimizi yakmasınlar" diye konuştu.

Tatlıses, Hülya Avşar'ın bir süre ortalıktan kaybolarak, kendisine zaman ayırmasına yönelik önerisinin hatırlatılması üzerine, "Bu tür polemiklere girmek istemiyorum. Bana Hülya Avşar ile ilgili sorular sormayın, güzel şeyler değil bunlar" yanıtını verdi.

Gazetecilerin ısrarı üzerine Tatlıses, "Ciddi sorular sorun ki, ben de size ciddi yanıtlar vereyim. Muhatabım olmayan kişileri, benim karşıma getirip de soru sormayın. Falan böyle demiş, filan böyle demiş. Ne yapayım, ne diyeyim ki şimdi ben?" ifadesini
kullandı.

Mersin'de birçok anısı olduğunu ifade eden Tatlıses, demircilik ve fırıncılık gibi daha birçok sektörde Mersin'de çalıştığını, eğitiminin bir bölümünü de Mersin'de aldığını söyledi. Tatlıses, Mersin ile Şanlıurfa'nın birbirine çok yakın olduğunu ve kentte Şanlıurfa'dan gelenlerin de yoğun olduğunu dile getirdi.

Kentin özellikle son dönemlerde önemli bir değişim ve gelişim gösterdiğine işaret eden İbrahim Tatlıses, "Mersin'e her geldiğimde başka bir güzel buluyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılından bu yana Mersin'e bu beşinci gelişim. Burada olmaktan, Mersinlilerle iç içe olmaktan da son derece mutluyum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler