Hüseyin Örs: ”Çukurbeton"

Haber61 – Haber Servisi – Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Burası olsa olsa çukurbeton dersiniz buraya" dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Çukurçayır’ı TBMM gündemine taşıdı.

Hüseyin Örs şunları söyledi;

“Ne yazık ki buradan içim acıya acıya, üzüle üzüle ifade etmek zorundayım ki plansız yapılaşma ve betonlaşma Trabzon kentinin temel sorunu olmuştur. Trabzon, son on beş yılda tarihini utandıracak, yaşayanları usandıracak derecede imar ihlallerinin yaşandığı bir kent olmuştur. Somut bir örnek vermek isterim: Trabzon'da bizim bir beldemiz var, hemen Boztepe'mizde bir beldemiz var, ismi Çukurçayır, bugün o beldeyi görseniz, o beldeyi bir görseniz "Burası olsa olsa çukurbeton" dersiniz buraya. Ne yazık ki Trabzon'un büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan birçok belde belediyesi, kapanmadan önce, yangından mal kaçırırcasına, plana uygun olmayan yapılara ruhsat vermiş, sosyal ve yeşil alan sahalarını dikkate almamıştır.

Bugün 50 bin nüfuslu, âdeta küçük bir şehir konumuna gelen Çukurçayır, ne yazık ki Trabzon'un meydanından ulaşılacak bir yola sahip değildir. Trafik sıkışıklığı, Boztepe ve Çukurçayır bölgesinde oturan Trabzonlu vatandaşlarımızın en temel sorunudur.

Şimdi, AK Parti'ye mensup arkadaşlarımızın "son on beş yıl" dediğim için söylediklerime refleks olarak verecekleri tepkiyi tahmin ettiğimden onlara bir şey hatırlatayım: 7 Ağustos 2012 tarihinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın bu bahsettiğim Çukurçayır beldemizle ilgili verdiği demeç var, diyor ki Sayın Bakan: "Elimde olsa ilk işim Çukurçayır'ı yıkmak olur. Çukurçayır'ın hâlini görünce içim acıyor, yüreğim yanıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler