Macit Güven

Macit Güven

Hocasız takım

Trabzonspor’lu oyuncular taraftarı yönetimi ve kendileri için çok önemli bir maça çıktılar.

Teknik direktör Newton Fenerbahçe maçına çıktığı 11 ile maça çıkmayı tercih etti. Trabzonspor maça bizim alışık olmadığımız, topun arkasına geçerek sabırlı oynayarak, rakibinden kapacağı toplarla, ani ataklarla, pozisyon üretmeye çalıştı. Bu sistem deplasmanda oynarken çok tercih edilen bir sistemdir. İlginç olan yanı ise Trabzonspor, Kasımpaşa’yı kendi sahasında oynatmamaya çıkmış gibi bir görüntü verdi. Edgar le’nin yapmış olduğu pas hatasından dolayı kalesinde golü gördü.

Bu dakikadan sonra Nwakaeme ve Serkan oyuna ağırlıklarını koyarak, Trabzonspor’ un yanlış olan oyun taktiğini kendi becerileri ile bir anda avantaja çevirdiler. Özellikle Nwakaeme ilk yarıdaki performansıyla tek başına Trabzonspor’u oyunda tuttu. Trabzonspor devre arasına çok avantajlı bir skor ile girecekken kaleci Uğurcan’ın yanlış yerde oyun kurmaya çalışması, bunun sonucunda Kasımpaşa’nın ikinci golü bulması, Kasımpaşa’yı tekrar oyuna ortak etti.

İlkyarıdaki bütün yanlışların ve hataların hepsini Nwakaeme’nin performansı kapattı. İkinci yarıya istekli ve arzulu başlayan Kasımpaşa’ydı. Trabzonspor skor avantajlı ve kendi sahasında olmasına rağmen yine topun arkasına geçerek rakibini beklemeyi tercih etti. Oyunun kaderini bireysel yetenekli oyuncularının performansına bıraktı.

Orta sahayı tamamen Kasımpaşa’ya bırakan Trabzonspor, Kasımpaşa’nın oyunu forse etmesini ve topun Kasımpaşa’da kalmasını sağladı. Topun arkasına geçtiğiniz zaman alanı daraltmanız ve bloklar arasında mesafe bırakmamanız gerekir. Trabzonspor’da oyuncalar arasında mesafeler öyle fazla ki Kasımpaşa’lı oyuncular bu maçta buldukları boş alanları antrenmanda dahi bulamazlar.

Trabzonspor’un oyun taktiğini oyuncuların performansını görünce Newton’un yapacağı teknik direktörlüğü -ismi önemli değil- herhangi bir teknik direktörün yapması çok kolay. Tamamen oyuncuların bireysel performansına dayalı oynayan bir Trabzonspor var sahada. Trabzonspor teknik direktör Newton ile yollarını ayırmalı. Eğer bu yanlışa yönetim devam ederse, Trabzonspor’u hiç beklemediği kadar kötü günler bekliyor. Ne yazık ki Trabzonspor hocasız sahaya çıkıyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR