Yerli hava savunma sistemi HİSAR O+'nın başarısı kamerada..hedefi böyle vurdu!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki yeni başarısını Twitter üzerinden duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki yeni başarısını Twitter üzerinden duyurdu. Demir'in paylaşımında, yerli hava savunma füze sistemi HİSAR O+'nın önemli bir aşamayı başarıyla tamamladığı belirtildi.

Demir'in açıklamalarına göre, HİSAR O+ sistemini envantere alma sürecinin son kabul atışında, yüksek irtifada hızla ilerleyen bir hedef başarıyla imha edildi. Bu başarılı denemeyle birlikte, HİSAR O+ artık tam kapasite ile göreve hazır hale geldi ve bu gelişme, Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olarak nitelendirildi.

ASELSAN ve ROKETSAN ortaklığında yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HİSAR O+ Hava Savunma Füze Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bir projesi olarak hayata geçirildi. Sistemin harp başlığı, TÜBİTAK SAGE tarafından üretilmiş durumda.

HİSAR O+ sistemi, 360 derece kapsama alanına sahip ve aynı anda en az 9 hedefi tespit edip angaje edebiliyor. Bu sistem, 25 kilometrelik bir önleme menzili sunuyor ve her türlü hava koşulunda etkili bir şekilde çalışabiliyor. Savaş uçakları, helikopterler, hava-kara füzeleri, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı etkin bir savunma sağlıyor.

Özellikle ülkenin stratejik ve kritik tesislerinin korunmasında kullanılacak olan HİSAR, Türkiye'nin hava savunma kapasitesine ciddi bir katkı sağlayacak. Sistem, esnek mimarisiyle hem nokta hem de bölge hava savunma görevlerini üstlenebilecek.

HİSAR O+ sisteminin yapısı, bir atış kontrol merkezi, füze fırlatma sistemi, orta irtifa hava savunma radarı, elektro optik sistem ve kızılötesi arayıcı başlıklı füzeleri içeriyor. Ayrıca batarya ve tabur düzeyinde teşkilatlanma altyapısına da sahip.

Bu gelişmenin ardından, HİSAR ailesinin ilk üyesi olan HİSAR A+'nın teslimatı gerçekleştirilmişti. Uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER'in ise test atışları devam ediyor ve 2023 yılında kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar