Hindistan ve Mısır, ilişkilerini "stratejik ortaklık" düzeyine çıkaracak

- Hindistan Başbakanı Narendra Modi: - "Hindistan-Mısır Stratejik Ortaklığı kapsamında siyaset, güvenlik, ekonomi ve bilim alanlarında uzun vadeli işbirliği yapma kararı aldık"

Hindistan ve Mısır, ilişkilerini "stratejik ortaklık" düzeyine çıkaracak

ANKARA (AA) - Hindistan ve Mısır, ilişkilerini "stratejik ortaklık" seviyesine çıkarma konusunda anlaştıklarını duyurdu.

NDTV'nin haberine göre, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, "Cumhuriyet Bayramı" kutlamalarının şeref konuğu olarak başkent Yeni Delhi'ye gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Modi, "Hindistan-Mısır Stratejik Ortaklığı kapsamında siyaset, güvenlik, ekonomi ve bilim alanlarında uzun vadeli işbirliği yapma kararı aldık." ifadesini kullandı.

Modi, Hindistan ve Mısır'ın sınır ötesi terör eylemlerine yönelik sıkı tedbirler alacağını belirterek stratejik ortaklıklarını bir üst seviyeye çıkarmak için kararlı olduklarını kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini 5 yıl içinde 12 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Hindistan Başbakanı Modi, "Hindistan ve Mısır, en eski medeniyetlerden. Son yıllarda ikili ilişkilerimiz derinleşti. Bu yıl Mısır G20 toplantısına özel konuk olarak davet edildi." dedi.

Toplantıda konuşan Sisi, Modi'yi Mısır'a davet ederek, iki ülke arasındaki bağların ileriye taşınmasını istediğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de "Başbakan Modi ile 2015'te New York'ta tanıştım ve ona güvenim tamdı. Ülkesini ileriye taşıyacağından emindim." diye konuştu.

Öte yandan Sisi'nin Hindistan ziyareti sırasında iki ülke arasında siber güvenlik, kültür, bilgi teknolojisi ve medya alanlarında mutabakat anlaşması imzalandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu ve Başbakan Modi tarafından Şeref Kıtası verildiği belirtildi.

Sisi daha önce Ekim 2015'te ve Eylül 2016'da Hindistan'ı ziyaret etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem