Levent Tan

Levent Tan

Herkes Usta'dan vazgeçmiş!

Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulu’na 15 gün kala Muharrem Usta, Akyazı Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi… Yaklaşık bir saat süreyle ‘’haklı’’ ve ‘’doğru’’ olduğunu kanıtlamaya çabalayan Usta, aslında bu süre zarfında kendisine yönelen eleştirilerin ne kadar ‘’haklı’’ ve ‘’doğru’’ olduğunu ispatlamış oldu.

Öyle ki; henüz toplantının girişinde sarf ettiği; ‘’…temelinde kalitenin olduğu, kara propagandanın olmadığı, doğrularla şekillenen, ahlaklı, karakterli, seviyeli bir süreç diliyorum.’’ cümlesi bile 10 dakika geçmeden havada kaldı. Monolog sürdükçe bizatihi Usta’nın kendisi, tutarsız ve söylediğiyle çelişen hallerine hapsolarak kaliteden uzak, kara propaganda yapan ve doğruları manipüle eden bir hâle büründü.

İşte bu hâl ki; Usta’yı bugün yaşadığı kongre sürecine mecbur kıldı!

Çelişkili ifadeleri, tutarsız sözleri ve söz verdikleriyle uyuşmayan eylemleri yüzünden itibarını yitirdi Usta. Manipülasyona kayan açıklamaları yüzünden güvenilirliğini, inanılırlığını, dürüstlüğünü ve samimiyetini kaybetti.

Bu yüzden arkasından ‘’yalan makinesi’’ diye tweet atılıyor!

***

Saymak istemiyorum;

2 hafta önce ‘’190 Milyon Euro’yla devraldık, 200 Milyon Euro’yla devredeceğiz’’ dediği borca, bugün ‘’156 Milyon Euro’yla devraldık, tarihte bir ilki gerçekleştirip 150 Milyon Euro’yla devredeceğiz’’ diyor!

‘’Liderlik’’ ile ‘’benmerkezcilik’’ ve ‘’egoizm’’ arasındaki farkı idrak edemediği için sağlıklı bir çalışma ortamı, yöneticiler arası fikir birliği, herkesin doğruda birleştiği bir yönetim kurulu oluşturamadığından aylar önce fiilen istifa etmiş ve galibiyet / mağlubiyet fark etmeksizin bu kararını resmiyete döken insanlara ‘’Malatyaspor maçından sonra bana darbe yapıldı… Fırtına vardı, filikalara binip gittiler.’’ diyor.

600 Milyon TL borçla devraldığı Trabzonspor’a 2 yıl 4 ayda 726 Milyon TL’lik para girmiş, hiçbir şey yapmasa kulüp 126 Milyon TL artıda olacak, 800 Milyon TL ekside olan Trabzonspor’u ‘’Başarılıyız’’, ‘’İşte biz böyle bir yönetimiz’’ diye övüyor.

Genel Kurul delegelerinin ‘’ret’’ kararına rağmen, tutanakları değiştirmesine rağmen geçmeyen Kartal’ın satışını ‘’Ben zaten öyle olacağını biliyordum. Futbol A.Ş üzerinden sattım’’ diyerek gururla anlatıyor.

Seçilmeden önce gazetelere tam sayfa ‘’Trabzonspor’un kurtuluşu Kartal’da’’ diye gökdelenlerin ilanını verip bugün ‘’Araştırdık baktık, astarı yüzünden pahalıymış. Kimse yanaşmadı valla…’’ diye açıklama yapıyor.

Herkesin ‘’Yahu ne şampiyonluğu, en büyük başarı ekonomik istikrar’’ dediği ve hatta bu felsefenin bir de aday doğurduğu ortamda ‘’50. Yılda Şampiyonluk’’ deyip, olmayınca iflasın eşiğindeyken ‘’El Fatiha… Ama iyi de bir kadromuz var’’ diyebiliyor.

Personel maaş alamazken, futbolcular FIFA’ya başvururken, Trabzonspor’a tarihinde ilk kez transfer yasağı gelirken hâlâ ‘’Sadri Şener’in dönemi şöyleydi’’, ‘’Hacıosmanoğlu dönemi böyleydi’’ diye suçu başkalarına atabiliyor.

Kendisinin başarısız olduğunu biraz da olsa kabullense bile kendisinden önce ve hatta kendisiyle birlikte yöneticilik yapan herkesi de suçlu / sorumlu ilan ederek bataklığın içinden sıyrılabileceğini düşünüyor.

Trabzonspor’un kupalarını hacze gelen memurlara yemek ısmarladıklarını, buna rağmen emrinde çalışan avukatı kovamadığını, ama sayısız kez haciz işlemini haber vermek için telefon eden müze görevlisini ise nasılda hemen kovduğunu gururla söyleyebiliyor.

Hâlâ insanları parasıyla eleştirebileceğini zannediyor, kredi kartlarından dem vuruyor.

Hâlâ bencilliğin pik noktasında, her şeye rağmen onunla yürüyen yönetim kurulundaki arkadaşlarını toplantıda yanına oturtmuyor.

Ve hâlâ bir sonraki dönem için ‘’Biz veya bir başkası’’ diyerek devam edebileceğini söyleyebiliyor.

***
Belki dikkat etmişsinizdir;

Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesi, dün Trabzonspor Başkanı’nın 1 saatlik basın toplantısını kelimelere döküp tarihe not düşmedi. Fotoğraflamadı, yazmadı, kamuoyuna aktarmadı.

Muharrem Usta’nın her adımını, her anını, her demecini canlı yayınlayan Aspor dünkü toplantıyı bir tek saniye bile göstermedi. Fotomaç Gazetesi ve Sabah Gazetesi’nde Muharrem Usta’nın açıklamalarından bir tek satır bile yer almadı.

Medical Park Hastaneleri’nin bir diğer ortağı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star Gazetesi bile Usta’nın açıklamaları yerine Nevzat Aydın’ın ‘’Patolojik yalancı’’ demecini haberleştirdi.

Kendi yöneticileri, kendi arkadaşları, kendi personeli… Yakınları, Bakanları, ortakları…

Taraftar zaten çoktan silmiş…

Anlaşılan o ki; kendisi hariç herkes Usta’dan vazgeçmiş!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.