Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Herkes işine baksın!

Futbol ciddi bir oyundur.

Hiç bir teknik adam da, takımı sahaya çıkarırken "Bu geceki rakibiniz zayıf bir dönemden geçiyor. Sizde çıkın lakayt oynayın, fazla sıkmayın üç puan alalım yeter'' demez.

Sahada ki dengeyi ayarlayacak olan, formayı giymiş halde oyunculardır.

Karşılaşma başlamadan 'Ünal Karaman" istifa mı edecek acaba şeklindeki gereksiz dedikodularıyla girildi, maç gününe...

Sosyal medya da futboldan ve Trabzonspor'dan bi haber troller, kendi profillerine ekledikleri bir TS logosuyla, yazdıklarıyla ilgi çekmeye çalışmaları, bana göre acizlik de ve mikserlikte gelinen son noktaydı.

İlk yarıyı temiz bir galibiyet ve üç puanla kapatmak isteyen ev sahibi, karşısında sadece maç öncesi ayrılan teknik adamları Bülent Uygun'dan yoksun değildi. Parasız ve moralsiz bir takımıyla, ilk aklıma gelen, ekonomik nedenlerle Umut Bulut, Adebayor, Ntep, Tavares ve Şamil gibi önemli oyuncuları da formalarını terk etmesiydi.

İlk yarıda, motivasyon ve oyuncu yönünden eksik durumda olan rakibi Kayserispor önünde, belkide yılın yorgunluğuyla, birazcık ciddi görünmeyen futbolu tercih eden bordo mavili oyuncular, yine de Sörloth ve Nwakaeme ile iki gol buldu.

Sörloth'un üst direkte patlayan kafa şutunun ardından, konuk ekip adına Ömer Uzun ile Kaptan Kravets'in ikinci yarıda attığı goller, 90 dakika içindeki kendi golleri oldu.
                             
                                                                                   *

Yardımcı hocaları Ömer Faruk Mahir nezaretinde, fark yememeye çalışan sarı kırmızılıları ve idealist başkanları Berna Gözbaşı'nı zor günler bekliyor gibi.

Sanırım bordo mavili oyuncular da devre arasında Ünal hocadan, oynadıkları kötü futbol nedeniyle ince bir ayar yediler ki, ikinci yarıda daha ciddi ve şık bi fotoğraf verdiler.

Kaleci Uğurcan, bir yan top pozisyonunda sakatlanmasının ardından, kaleyi Erce'ye devr etti.

Kayseri kentinin, zor günler geçiren kulüplerine artık sahip çıkmaları gerekir diye düşünüyorum. Bu arada az sayıda konuk ekip taraftarının yalnız bırakmadığı Kayseri takımı, ideal 11'den uzak çıkmak zorunda kaldığı bu karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında, Sturridge'nin biri penaltıdan iki ve sahanın iyilerinden Parmak'ın tek golü ve de Sörloth'un 2. takımının 6. golüyle noktalanması, bordo mavilileri devre arasına girilirken zirveden koparmadı.

Son günlerde bordo mavili yönetim ve Ünal Karaman arasında sanki bir huzursuzluk varmış gibi ortam yaratılması hiç hoş değil. 2011'den sonra ilk kez bu denli iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor'da, başkan ve yönetim ile Ünal Karaman arasına ufak, tefek mevzularla hizipleşme yaratmaya çalışanlar, bilsinler ki Trabzonspor'a en büyük zararı verirler.

Zaten mevcut teknik heyet ve yönetim, 

4 ocak tarihinde başlayacak olan Antalya kampının hazırlıklarına başladı bile.

Kısacası; herkes bu saatten sonra dönsün işine baksın. 

Çünkü, ikinci devredeki 17 maç kıran kırana geçecek.

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Şehit Pilot Teğmen; Basketbolcu Mete ESAT

Bir zamanlar Uzungöl…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.