Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Hekimoğlu Döküm Trabzon’da yeni tesisi Talaşlı İmalat ve Kataforez tesisini gerçekleştirilen törenle hizmete açtı.

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Törene Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve davetliler katıldı.

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Açılış töreni İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Törende konuşma yapan Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, "Babamız Celil Hekimoğlu’nun 60 yıl önce cıvata imalatı ile Selamet Garajı’nda başladığı üretim sevdasını biz 2. Ve 3. Nesil kuşaklar devam ettirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Biz bugün ben ve iki kardeşim, Nihat ve Suat Hekimoğlu çocuklarımızın da yönetime katılımı ile bir aile şirketiyiz. Ancak diğer taraftan tamamen profesyonel yöneticiler tarafından yönetilen kurumsal Bir yapıya sahibiz. Genel müdürümüz Sayın ramazan Arslan liderliğinde çok donanımlı bir ekibiz. 

Fabrika Yıllık 15 Bin ton net döküm, 2 yıllık 35 bin ton net döküm ile totalde yıllık 50 bin ton döküm kapasitesine, yeni fabrika 3 de yıllık 500 bin parça işleme ve karaförez boya kapasitesine ulaştık. Firmamızın şehirde birçok taşeron firması da vardır. Hemen yanımızda bulunan lojistik merkezini Trabzon’a kazandırdık. Firmamız 2021 yılında yaptığı yıllık 40 Milyon Dolar, ihracatla Türkiye 627.’si oldu. Otomotiv sanayi ihracatında 61. sıradayız. Toplam 500 çalışanımız var.

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Dünyanın dört bir köşesine ihracat yapıyoruz. Avrupa’nın tamamına Amerika’ya Afrika’nın en ucu Güney Afrika’ya Avusturalya’ya kadar müşterilerimiz var. 

Bugün tüm dünyada küresel çapta bir enerji dar boğazı vardır ve fiyatlar çok yükselmiştir. Firmamızın son elektrik faturası 21 Milyon TL’dir. Buna ilave yine ciddi artışlar ihtimal halindedir. Şimdi devletimizin sunduğu imkanlar neticesinde 50 MB kapasiteli bir GES kurmak için fizibilite çalışmamıza başlamış bulunuyoruz. Bunu devreye aldığımızda ihracatta çok daha rekabetçi olacağımızı düşünüyorum. 

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Geçmişte yatırımlarımızda büyük sorunlar yaşıyorduk, yatırımlara tövbe eder hale gelmiştik. Şimdi ise tüm bürokrasiden büyük destek almaktayız. Bunu belirtmek istiyorum. Bu vesile ile sayın Valimize, belediye başkanlarımıza ve Trabzonlu bürokratlarımıza teşekkür ederim. En büyük teşekkürü ise Enerji Nakil Hattı desteği dolayısıyla Enerji Bakan Yardımcısı Sayın Şeref Kalaycı’ya etmek istiyorum” dedi. 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Hekimoğlu ailesi yatırımlarıyla ülkemizin kalkınmasına, ihracatına ve istihdamına büyük destek verdi. Babadan itibaren sürekli girişimci olarak çalışmalarını bu aşamaya getirdiler. Yeni yatırımları ve ekonomiye katkılarından dolayı kutluyorum. Allah utandırmasın, hayırlı kazançlar versin" dedi.

Hekimoğlu’nun konuşması sonrasında, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar konuşma yaptı.

Horon ekibinin gösterisi sonrasında Davut Süer’in dua etmesinin ardından protokol kırmızı kurdeleyi keserek fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. 

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Hekimoğlu Döküm yeni tesisini hizmete açtı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber