Bakan Soylu Hayrat'ta muhtarlarla buluştu, rekor oy istedi

Trabzon ziyareti kapsamında Trabzon'un Hayrat ilçesinde muhtarlarla yapılan toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandumda rekor oy beklediğini söyledi.

Bakan Soylu Hayrat'ta muhtarlarla buluştu, rekor oy istedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında bu sabah saatlerinde geldiği Trabzon’da Hayrat ilçesini ziyaret etti. İlçe meydanında vatandaşlarla bir araya gelerek yaptığı konuşma sonrasında Şelale Düğün Salonunda muhtarlarla yapılan toplantıya katıldı.


Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu toplantıda, “Hayrat bugüne kadar elinden gelen desteği vermiş ve Türkiye’de dereceye girmiştir. Arazi engebeli olduğu için bazı sıkıntılar oluyor. Bunlar zaman içinde halledilecek sıkıntılar. Yaptıkları katkılar ve müjdeledikleri projeler için bakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Toplantıda konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Hayrat’ımıza özel bir ilgimiz var. Çalışma programlarını beraber yaptığımız bir ilçe Hayrat.  16 Nisan sonrasında hangi projeleri yapacağımızı paylaşacağız. Kar yağana kadar eksiklerimizi gidereceğiz. Hayrat’ın doğalgaza ve yüksekokula kavuşacağı Emniyet binası, Sağlık ocağının 24 saat çalışması bunlara özel bir gayret gösteriliyor. Hayrat bütün seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında durmuştur. İlçe belediyemizin de Büyükşehir belediyemizin de hizmetleri mali gücün olması lazım. Bu güç devletimizden bize aktarılan güç. Bu gücün geleceği yer neresi, İçişleri Bakanlığı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda yaptığı konuşmada, “Bir referanduma hep birlikte gidiyoruz. Bu seçimde kişileri değil bir hükümet sistemini, bugüne kadar yapılanları değil Türkiye’in yarınlarını belirleyeceğiz. Daha sorgulanabilir, Daha demokratik bir hükümet sitemine geçişi oylayacağız. 60 yıldır bu ülkeyi darbelerle terbiye etmeye çalışanlarla uğraşıyoruz. Türkiye ne zaman ilerlemek istese anasayal açıklar kullanılarak bir operasyona maruz kalmıştır. Avrupa kendisini yükseltmek için bir merdivenden çıktı. Kendisi çıktıktan sonra merdiveni aşağıya itip kimsenin oraya gelmemesini istiyor. 18 yaşında milletvekili olma hakkı başka ülkelerde var mı, var. Anayasa değişikliği teklifinde başka ülkelerde olan uygulamalar var. Batı medeniyeti Türkiye’nin bağımsız bir devlet olmasını istememektedir. İstanbul’da patlayan bombalar Paris’te patlamadı mı? Türkiye giderek güçlenmektedir. Türkiye güçlendikçe dünya daha güvenli hale gelmektedir. Batı dünyanın onların malı olmadığını kabul etmelidir. Çin, Hindistan yükselen güçlenen ülkeler. Ne yapacaksınız. Çin’de gezi olaylarını mı yapacaksınız? Gençlerimizin siyasette sadece oy vererek afiş asarak değil seçilerek ülkenin geleceğinde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Biz Türkiye’ye alelade bir kanun teklifi değil yeni bir gelecek öneriyoruz. Bayrağımız bellidir, rejimimiz İstiklal Marşımız bellidir. Biz bir milletimizi devletimizi seviyoruz ve onu geleceğe taşımak istiyoruz. 16 Nisan’da desteğinizi, bekliyoruz. Rekor bir oyla desteğinizi taçlandırmanızı istiyoruz." dedi. 








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber