Diğer

Diğer

Hayatı Yakala

İlk Demokrat Parti Genel Başkanı, Eski Başbakan Merhum Adnan MENDERES"in oğlu, Eski Milletvekili Sayın Aydın MENDERES malumunuz şanssız bir trafik kazası geçirmiş, bütün tedavilere rağmen vücudunun büyük bir bölümünü kullanamaz hale gelmişti.. Kazadan yıllar sonra bir gazeteci kendisi ile uzun bir röportaj yapmıştı. Ulusal gazetelerden birinde yayınlanan röportajın ara başlıklarından biri de yaşadığı trafik kazası idi. Siyasi birçok düşüncesine katılmamakla birlikte Sayın Aydın MENDERES"in kaza anında ne hissettiği ile ilgili soruya verdiği cevap bende ciddi bir iz bırakmıştır. Gerek meslek hayatımda, gerek siyasi hayatımda, gerekse özel hayatımda olsun beni derinden etkilemiş söz ve davranışların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. İşte Sayın MENDERES"in cevabı da bunlardan biridir.

 

Kaza kış mevsimi içerisinde sonlara doğru yaşanmıştı. Kazadan Sayın MENDERES yaralı kurtuluyor ve bilinci yerinde.. Fakat vücudunu hissetmiyor. O anda aklından geçen ilk düşüncesi şu olmuş ; Hay aksi, bu ilkbaharı ıskaladık….

 

Yaşamayı seven en azından sevmek isteyen bir insan için bundan daha güzel bir ifade olamaz.

 

Şimdi düşünelim biraz….

 

Edindiğimiz işimiz, toplumdaki konumumuz, yaşımız ..vs. ne olursa olsun hayatta neleri ne kadar yapabildik? Hayatı ne kadar yaşayabildik?

Tepkilerimiz, sözlerimiz, davranışlarımız, ilişkilerimiz gündem içinde yerini ne kadar bulabildi? Varsa pişmanlıklarımız, hatalarımız, özürlerimiz muhatap bulabildi mi? Ve en önemlisi her şeyi zamanında yapabildik mi?

 

Kısacası hayatı yakalayabildik mi?

 

Çok güçlü basına sahip Trabzon Kenti, güzel ve seçkin bir gazeteye daha kavuştu. Girişimcilerini yürekten kutluyorum.

 

Bundan böyle bu köşede sizlerle hayatı yakalayacağım.

 

Siyaset, sanat, mimarlık, Trabzon, Türkiye…vs., uzanabildiğim her konuda hayatı ıskalamamaya çalışacağım.

Haftaya ilk konumuzda görüşmek üzere…

 

 Mimar Gürol   USTAÖMEROĞLU

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.